12 Mart 2009 Perşembe

ŞEHRİYE PİLAVI


Bizim ailecek tadına bayıldıgımız bir pilav çeşididir.Sizlerin de deneyince seveceginize inanıyorum.
Malzemeler:
  • 1 su bardagı arpa şehriye
  • 3 su bardagı sıcak su
  • 3 çorba kaşıgı sıvıyag
  • 2 çorba kaşıgı tereyag
  • tuz
  • İstenirse içine haşlanmış nohutta eklenebilir
Yagları tencerede eritiyoruz.Üstüne Şehriyeyi ekleyip yaklaşık 5-10 dakika kavuruyoruz.Tuzunu atıp tencerenin kapagını kapatıp altını kısıyoruz.Bir süre sonra sıcak suyunu ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
Afiyet olsun.

5 yorum:

esr@ dedi ki...

ellerine sağlık canım hiç yemedim ama merak ediyorum deniyeceğim.

funda dedi ki...

bayılırım hele bizim iş yerinin yemekhanesinde yaparlar bunu içine de küçük kuşbaşı et :)
ama ben hiç denemedim iyi mi ne kötü bugün yemek var yarın yapayım ne güzel aklıma geldi ellerine sağlık :)

cansudere dedi ki...

slm işten geldim böyle yemekleride görünce açlıgım dahada bastırıyor ellerine saglık harika görünüyor. sevgiler...

ilknur dedi ki...

ellerine sağlık.çok güzel görünüyor.

ozlem dedi ki...

çok severim şehriye pilavını bende hep etlisini yaparım ama sadesinin resmini öylebi çekmişsinki beni ye diye bağırıyor ellerine sağlık