20 Mart 2009 Cuma

KOLAY BAKLAVA

Malzemeler:
  • 200 gr. milföy hamuru
  • yarım su bardagı dövülmüş ceviz
  • 2 çorba kaşıgı toz şeker
  • 1 yumurta akı
Şerbeti için:
  • 3,5 kahve fincanı toz şeker
  • 2 çay bardagı su
  • yarım limon
Bir kapta yumurta akı,şeker ve cevizi karıştırın.Milföy hamurunu oklavayla 2 mm kalınlıgında açıp hazırladıgın cevizli karışımı ortasına uzunlamasına yayın.Hamuru rulo şeklinde sarıp yaglanmış tepsiye alın ve 30 dakika dinlendirin.Küçük parçalar halinde kesip önceden ısıtılmış 180C fırında 30 dakika pişirin.Bir tencerede şeker,su ve limonu kaynatıp şerbeti hazırlayın.Fırından aldıgınız hamurun üstüne sıcak şerbeti gezdirerek dökün.Tatlı şurubu çekince yemeye hazırdır.(şımartan tatlar kitabından alıntıdır.)
Afiyet olsun.

1 yorum:

Unknown dedi ki...

ellerine sağlık :)