5 Mart 2009 Perşembe

KABAK ÇİTMESİ(KABAK YEMEGİ)



KABAK YEMEGİ(ÇİTMESİ)MALZEMELERİ: 
  • 1 kg.kabak
  • 3-4 adet domates
  • 1 adet kuru sogan
  • 2-3 adet yeşil biber
  • 4-5 diş sarımsak
  • tuz,kırmızı pul biber
  • az sıvıyag
  • az domates salçası(koymasanız da olur)
Sıvıyag tencereye alınır ve ince dogranmış sogan pembeleşinceye kadar kavrulur.Ve sonra yıkandıktan sonra kabukları soyulmuş ve küçük dogranmış kabak eklenir üzerine yeşil biber yemeklik dograndıktan sonra eklenir,sarmısaklar soyulduktan sonra ufak dogranır ve oda yemege ilave edilir en son olarak yemeklik dogranmış domatesler eklenir ve karıştırılmadan agzı kapanır.Yani sogan hariç tüm malzemeler kavrulmadan çigden konur ve agzı kapatılır.(eger domatesleriniz sulu ise su eklemeye gerek yok ama susuz ise az bir miktar sıcak su ekleyebilirsiniz)Kabaklar yumuşayınca baharatları atılır ve bir taşım kaynattıktan sonra altı kapanır ve sogumaya bırakılır.
Afiyet olsun.

8 yorum:

neslihan erzincan özgür dedi ki...

Eylemciğim ellerine sağlık.yemeğin nefis görünüyor.sevgilerimle...

Damak Tadı dedi ki...

Yorumun için teşekkürler Eylem..Kabak çitmesi çok nefis görünüyor..Bizde de sıklıkla yapılır..Ellerine sağlık..

Ceviz reçelinin tarifini ne yazık ki bilmiyorum..Sevgiler..

Unknown dedi ki...

Dear canim, delicious!!!

Kiss

TAZE NANE dedi ki...

Ellerine sağlık.
Çok lezzetli görünüyor.
Sevgiler.

KİZHATCE dedi ki...

kabağı çok severim,eline sağlık eylem ciğim,pastalardan sana da gönderdim,oluşunu öpüyorum..:)

beyaz mendil dedi ki...

Ellerine sağlık,güzel görünüyor.Sevgiler

Unknown dedi ki...

Bol nanaeli çok severim nefiss görünüyor
ellerine sağlık
sevgiler

bakimblog dedi ki...

Biz bıraz daha farklı yapıyoruz :) kabaklar çok mınık dogranıyor, içinde salça ( biber salçası) oluyor :) ama sızın tarıfınız daha hafif görünüyor :)