18 Şubat 2009 Çarşamba

TAVUK ŞİNİTZEL VE PİRİNÇ PİLAVI


Tavuk Şinitzel Malzemeler:
  1. 2 adet tavuk gögüs fileto(dövülüp inceltilmiş)
  2. 2 su bardagı galeta unu
  3. 2 yumurta
  4. kekik,kırmızıbiber,karabiber,tuz
  5. limon(süslemek için)
  6. sıvı yag(kızartmak için)
Tavuk filetoları döverek inceltin.2 yumurtayı ayrı bir tabakta içine tuz,kekik,kırmızıbiber,karabiber katarak iyice çırpın.Tavukları ilk önce çırpılmış yumurtaya sonra galeta ununa bulayarak yag da kızartın.Ve tabaga havlu kagıt sererek fazla yaglarını alın.Sonra servis tabagına alarak limon ve dilediginiz malzemelerle süsleyin.
Afiyet olsun.
Pirinç Pilavı Malzemeleri:
  1. 1 su bardagı pirinç(30 dakika ılık ve tuzlu suyun içinde bekletin.)
  2. 2 su bardagı sıcak su
  3. 2 yemek kaşıgı tel şehriye
  4. tuz
  5. tavuk bulyon
  6. 1 yemek kaşıgı tereyag ve az sıvıyag
Tereyag ve sıvıyag tencereye alınır.Eridikten sonra şehriye eklenir ve kavrulur.Şehriyenin rengi kahverengiye dönünce sudan çıkarılarak süzülmüş pirinç eklenir.Kısık ateşte pirinçler birbirine yapışıp tekrar ayrılıncaya kadar kavurulur.Sıcak suyu eklenip birkaç damla limon sıkılır.(limon suyu pilavın parlak olmasını saglar ve pirinçlerin birbirine yapışmasını engeller.)Tuzunu ve tavuk bulyonu ekleyerek az karıştırıp kısık ateşte pişmeye bırakılır.İyice suyunu çekince altını kapatın.Ve üzerine Havlu kagıt koyulur.
Afiyet olsun.

1 yorum:

sibel dedi ki...

misafir geldiğinde yapılabilecek hem lezzetli, hem de kolay bir sunum olmuş. harika görünüyor...