14 Eylül 2015 Pazartesi

VİŞNELİ ISLAK KEKE NE DERSİNİZ?


Türkiye genelinde yaşanan ölümler,öldürülmeler ve zulümler dolayısıyla hepiniz gibi bende bloguma yazmaya bir süre ara verdim.Bu kadar acı varken yazasım birşeyler ekleyesim gelmedi bloga.Bir sürü eve acı düşmüşken ve anneler,eşler,babalar,çocuklar ağlarken bizim de içimiz kan ağladı maalesef.Ve bu acılar bizlere yıllardır yaşatıldığı için daha da bir kin besledim.Yanlış politikalar ve yanlış politikacılar bu ülkenin yıllardır  kötü kaderi oldu ve olmaya da devam edecektir.Eğer biz halk olarak oylarımıza sahip çıkıp doğru yerlere vermezsek.Acılarımız artık katlanarak artmasın.Bu coğrafya da inanılmaz kirli oyunlar oynanıyor asırlardır biz bu kirli oyunlara dur diyebiliriz ancak.Ve dur dememiz de gerekiyor
Allah bu acıları yaşayanlara sabırlar versin.Ölen gençlerimizin de mekanını cennet etsin.Bunlar son olsun diyeceğim ama hepiniz gibi bende bunun olmayacağını biliyoruz.Yine evlere ateş düşecek,yine analar ağlayacak.Ve bunu bilerek yaşamak en acısı zaten.

bu tarif cafe de hera'ya aittir.

VİŞNELİ ISLAK KEK TARİFİ:

MALZEMELER:
  • 125 gr. oda ısısında margarin
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 adet yumurta
  • yarım su bardağı yoğurt
  • 2 tepeleme yemek kaşığı kakao
  • 120 gr.bitter çikolata
  • yarım su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 2-2,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı dondurulmuş vişne
SOSU İÇİN;
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 çay bardağı toz şeker
YAPILIŞI:
  1. Yumurta,toz şekeri ve margarini derince bir kapta çırpın.İçine yoğurdu ekleyip tekrar karıştırın.
  2. Üstüne un,kabartma tozu ve kakaoyu ekleyip karıştırın.
  3. Üstüne elinizle parçaladığınız bitter çikolatayı ve sıcak suyu da döküp karıştırın.
  4. Kek kalıbınızı yağlayın ve kekinizin yarısını kek kalıbınıza dökün.Üstüne vişneleri serpiştirin ve sonra kalan kek karışımını da vişnelerin üstüne dökün.
  5. Önceden 200C ısıtılmış fırın da pişirin.
  6. Keki fırından çıkarmadan önce sos malzemesini bir tavaya koyarak 5 dakika kaynatın.Ve fırından çıkardığınız sıcak kekin üzerine sıcak sosu dökün.Kekiniz ılındığında yemeye hazırdır.
  7. Afyet olsun.

1 yorum:

nilgun dedi ki...

Tesekkurler,cesaretinizi tebrik ederim.Tum yazdiklariniz a katiliyorum, acilarin son verdirmek yine bizim elimizde.
Bizim ulkemizde ve dunyada acilara son dileklerimle.
nilgun