25 Ağustos 2015 Salı

MİNİ MİNİ HEM DE MEYVELİ TARTOLETLERİM OLDU

 Uzun zamandır yayınlanmayı bekleyen tarifim nihayet blogda yer almaya hazır hale geldi.Aslında daha önce hazır tartolet alıp sadece kremasını yapıp süslemiş ve kolayına kaçmıştır.Ama bu sefer öyle yapmamaya karar verdim.Ve zoru seçtim.Ortaya tek lokmalık,bol kalorili bir tarif çıktı.
 Üzerlerini de meyvelerle süsleyip,en üste de hazır jöle hazırlayıp sürdüm ki yapması gerçekten keyifli oldu.Ama yok ben üşenirim tartolet yapamam diyorsanız bunların hazır pişmiş hamurları da satılıyor.Siz kremasını hazırlayıp istediğiniz gibi süsleyebiliyorsunuz.Ama ben yinede tarif vereyim de belki benim gibi zoru seçen çıkar aranızdan.

 Bu aralar yoğunum gerçek anamda yoğunum.Fırsat bulup bloga bile şöyle bir uğrayayım da kim ne yapmış diye bile bakamıyorum.Bu yaz gerçekten koşturmaca ile geçti.Efe hem yüzmeye hem de futbola gittiği için sürekli koşturmaca derdindeyim.Bu arada söylemeden de geçemeyeceğim uzun ama gerçekten uzun yani yaklaşık 20 yıldan sonra yeniden bisiklet kullanmaya başladım.Efenin kursuna bisiklet ile gidip geliyoruz.İnanılmaz keyif alıyorum.İlk gün düşüp bütün bacağımı morartsam da vazgeçmedim.
Ve bundan sonrada vazgeçmeyi düşünmüyorum.Keşke daha çok vaktim olsa da dağ bayır dolaşsam bisikletle.Kim bilir Antalya da keşfedilmeyi bekleyen ne çok yer vardır.Ama o da olur inşallah.Şimdilik bir başlangıç yaptım.Darısı sizlerin başına.Bu arada tarif lezzetli.com adresinden.

MEYVELİ MİNİ TARTOLET TARİFİ:

HAMUR MALZEMELER:

  • 60 gr.pudra şekeri
  • 250 gr.un
  • 125 gr.margarin
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya


KREMA MALZEMELERİ:

  • 500 Gr. süt
  • 125 gr.toz şeker
  • 60 gr.un
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 25 gr.margarin
  • 10 gr.beyaz çikolata
  • Üzeri için istediğiniz meyve ve sade jöle


YAPILIŞI:

  1. Beyaz çikolataları benmari usulü eritin.
  2. Yumurtayı derin bir tencereye koyun ama ocağın altını yakmayın.Üzerine şekeri ekleyip çırpın.
  3. Şeker eriyince unu ilave edin ve çırpmaya devam edin.
  4. Üstüne yavaş yavaş sütü ekleyin ve çırpın.
  5. Ocağın altını yakın ve karıştırarak pişirmeye başlayın.
  6. Kaynayıp koyulaştığında altını kapatın ve vanilyayı ilave edip karıştırın.
  7. Kremayı ayrı bir kaba alın ve üstüne erittiğiniz beyaz çikolatayı ve margarini ekleyip karıştırın.
  8. en son olarak kremayı 5 dakika kadar blender ile çırpın.
  9. HAMURUN YAPILIŞI:
  10. Hamurunun yapılışı için;hamuru için gerekli olan bütün malzemeleri bir kaba alıp yoğuruyoruz.
  11. İyice yoğurduğunuz hamuru 5 dakika kadar buzdolabında bekletiyoruz.
  12. Tartolet kalıplarını az yağlıyoruz.Ve dolapran çıkardığımız hamuru tartolet kalıplarına pay edip düzeltiyoruz.
  13. Kalıplara yerleştirdiğiniz hamurun kenarlarını yükseltiyoruz ve üstlerine çatalla delikler açıyoruz ki kabarmasınlar.
  14. Ve tartolet kalıplarını fırın tepsisine diziyoruz.
  15. Önceden 180C ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz.
  16. Pişen tartolet hamurlarını fırından çıkarıp soğumaya bırakıyoruz ve soğuyunda kalıplarından düzgünce çıkarıyoruz.
  17. Tartoletler soguyunca içine kremadan koyup üstlerine dilimlediğiniz meyvelerden diziyoruz.
  18. En son olarak jöleyi tarifine göre hazırlayıp meyvelerin üzerine azar azar gezdiriyoruz.Bu arada tahmini 14 adet tartolet çıktı.
  19. Anlatması uzun sürdü ama yapması daha kolay.
  20. afiyet olsun.

1 yorum:

meri dedi ki...

mmm harikalar ellerine sağlık