6 Mart 2015 Cuma

TAZE SARIMSAKLI TEREYAĞ ve HÜZÜN

 Güzeller güzeli bir anneydi.Her anne çocuğu için öyle değil midir zaten?Çocuk için babası bir kahraman,annesi bir prensestir.Gamze Akbaş bir anne,bir eş,bir evlattı.Onu hepimiz belki de hastalığı ile tanıdık.Hep dualar ettik yavrusuna kavuşsun diye.Ben iki çocuk annesiyim.Evlatlarımın büyüdüğünü,başarılarını,hüzünlerini,aşklarını,belki evlendikleri,belki çocuklarını görememek düşüncesi bile beni yıkarken Gamze evladını geride bırakarak gitti.Hiç istermiydi gitmeyi.Yardım çığlıkları bile evladı içindi.İyileşti derken sonsuzluğa uğurladık onu.Umarım Gamze gittiğin yerde bebeğini görürsün,onun büyüdüğüne şahit olursun.Belki dokunamazsın,koklayamazsın ama en azından görürsün.Ruhun huzur bulur ve mutlu olursun.Güle güle git Gamze.
TAZE SARIMSAKLI TEREYAĞ TARİFİ:

MALZEMELER:

  • 250 gr.lık tereyağ(oda sıcaklığında)
  • 5-6 dal taze sarımsak
  • 5-6 dal maydanoz
  • acı pulbiber(istenirse tatlıda olabilir)
  • az limon kabuğu rendesi
  • kurutulmuş acı biber(isteğe bağlı)


YAPILIŞI:

  1. Kurutulmuş acı biber az sıcak suda bir süre bekletilir(ama ben bekletmeden direk doğradım)
  2. Taze sarımsak ve maydanoz ayıklanıp yıkandıktan sonra ince doğranır.
  3. Bütün malzemeler oda sıcaklığındaki tereyağına eklenir ve iyice yoğrulur.
  4. streç filme rulo şeklinde sarılır ve buzluğa konur.
  5. kullanmak istediğiniz zaman buzluktan çıkartın ve 10 dakika kadar bekletin kullanacağınız kadarını kesip tekrar buzluğa atın.
  6. Bu tereyağ ile yaptığım nefis bir tavuk paylaşacağım sonra sizlerle.
  7. ayrıca kahvaltılarınız için,fırında sarımsaklı ekmek yapmak için hazır bir alternatif.
  8. afiyet olsun.

1 yorum:

Deniz dedi ki...

Allah rahmet eylesin. Genç yaşta ölüm, kalanlar için ne kadar zor olsa gerek. Allah ailesine sabır versin.
Taze sarımsak tereyağına nefis bir aroma vermiştir. Off sıcak ekmeğe sürüp yemesi ne keyifli olur. Ellerinize sağlık, çok güzel fikir.