20 Mart 2015 Cuma

TARÇINLI CEVİZ

 Rahmetli Barış Manço'nun bir şarkısı vardır "alla beni pulla beni,al koynuna yar".Bu şarkı nereden mi çıktı.Hemen konuya balıklama giriş yapayım.Biz anneler çocuklarımıza illa da sağlıklı şeyler yedirmek uğruna atmadığımız taklalar kalmıyor.Halbuki kendi haline bıraksak yemiyorsa da yemesin deyip kahrolmasak ne iyi olurdu değil mi?Bir arkadaşım bana Hollanda da yapılan bir araştırmadan bahsetmişti.Çok aşırı sağlıklı beslenen çocuklar üzerinde de bir araştırma yapılmış ve çocukların inanılmaz zayıf ve bazı vücut fonksiyonlarının yetersiz çalıştığı belirlenmiş.Tabii ki bu demek değildir ki çocuğumuza sağlıklı yemekler yedirmekten vazgeçecegiz.
 Hele de biz Türk kadınları hiç vazgeçmeyiz herhalde.Bazen tariflere bakıyorum da "çocuklarınız bu şekilde bayılacak veya içinde ne olduğunu anlamayacak" diye tabirler kullanıyorlar ki bunu bende yapıyorum.Belki de bazen akışına bırakmak gerek olayı.Ama olmuyor işte.Mesela ben büyük oğlum peynir yoğurt yemiyor diye ne kahroldum zamanında.Envayi çeşit peynirler denedim,yemeklerine kattım,poğaçaların hamuruna ekledim yok olmuyor sevmiyor çocuk.Ne yapayım kabullendim ve yemek alışkanlığına saygı duymaya başladım bende.Belki ilerde sever bilemem ki.Bakın hala umudum var anlayacağınız.
 Alla beni,pulla beni şarkısına gelince görmüş olduğunuz cevizi alladım pulladım oğlumun önüne koydum yesin diye.İçinde ceviz var,tarçın var,şeker var .....sever herhalde bu şekilde ceviz yemeyi dedim.İşte bunda bir nebze olsun başarılı oldum.En azından 1-2 adet cevizi ağzına attı.Yine çocuğumun yeme alışkanlığına saygı duymadım anlayacağınız.Neyse bu da benim annelik hakkım olsun der konuyu kapatırım.Yoksa kendimle çelişeğeğim.
 TARÇINLI CEVİZ TARİFİ:

MALZEMELER:

  • küçük bir kase ceviz
  • 1 yemek kaşığı esmer şeker
  • 1 yumurta akı
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığının yarısı kadar tarçın
  • 1 çay kaşığının ucuyla vanilya

YAPILIŞI:

  1. 1 adet yumurta akına vanilyayı karıştırıp köpürene kadar çatalla çırpıyoruz.
  2. Çırptığımız yumurta akını cevizlerin üzerine döküp bir güzel karıştırıyoruz.
  3. Ayrı bir yerde şekerler ve tarçını karıştırıyoruz.
  4. Karıştırdığımız tarçın karışımını da cevizlerin üzerine döküp her tarafına bulaşması için iyice karıştırıyoruz.
  5. Teflon tavaya cevizli karışımımızı koyuyoruz ve en kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
  6. Pişme süresi çok uzun değil.
  7. Ve afiyet olsun.

3 yorum:

Nes-Kayfee / Nesli dedi ki...

allayıp pullayıp öyle sunumlar yapıyoruz ki anne olarak yete ki onlar biraz faydalı şeyler yesinler diye
çok tuttum bu tarifi ellerinize sağlık

RABİA SERTELİ dedi ki...

Eylem hanım anneliğinizi çok güzel anlatmışsınız. Bu yolda elinizden geleni yapmaya devam edeceksiniz belli. Ancak, acaba bazı kişilerin bazı yiyecek maddelerini sevmemeleri ki süt ve süt ürünlerini çok duyuyorum, vücutlarının bu yiyeceklere olan direnci olamaz mı? Zorlayarak yanlış bir şey yapmış olursanız diye endişe duydum. Tarifiniz benim gibi ceviz severler içim mükemmel. Sevgilerimle...

Unknown dedi ki...

Merhaba, bloğunuzu yeni keşfettim ve hemen takibe aldım. Bana da beklerim ;) Sevgiler...