16 Mart 2015 Pazartesi

TARÇIN KOKUSUNU SEVER MİSİNİZ?

 Tarçının kokusunu sevmeyen yoktur herhalde.1 çay kaşığı tarçın yemek kan şekerini düşürmeye ve açlığınızı bastırmaya ve doğal olarak da kilo almanızı engellemeye yardımcı oluyormuş yani bende öyle oluyor.Ayıptır söylemesi dün dışarı çıkmak için giydiğimde şöyle bir baktım kendime.Açıkçası ne iki çocuklu olduğum belliydi ne de 40 yaşında olduğum.Acaba bunu neye borçluyum diye düşündüm.Hemen aklıma tarçın geldi.Yani tabii ki tarçın değil.Tarçın bunlardan sadece biri.Mesela ben ekmek yemeyi oldum olası sevmedim,abur cubura ve çikolataya düşkünlüğümde yok.Ee hal böyle olunca dışarıdan bana bakan iki çocuğum olabileceğini hiç düşünmez diye düşünüyorum.
Yaz geliyor.Sayfalar yine diyet tarifleri ile dolu.Ama ben şunu öğrendim.yaza 2-3 ay kala başlamak değil önemli olan bence her daim dikkat etmek gerekiyor.Yoksa olmuyor anacığım.Ya bu kilo takıntısı neden erkekler de yok.Sürekli yiyen onlar kilo alan bizleriz.Doğa bile biz kadınlara karşı bence.
Tarçınlı kurabiyeye gelince nedense istediğim gibi gerçek anlamda yerken bile mis gibi tarçın kokan bir tarif bulamadım ben.Hamurun içine kattığınız da sanki kokusu tadı uçup gidiyor gibi geliyor bana.Bu yaptığım tarifte daha çok hissediliyor tarçın tadı.Bence çok lezzetli oldu.Bu tarifi instagramda ki yeteneksepetim'den aldım.İşte tarif:

TARÇINLI KURABİYE TARİFİ:

MALZEMELER:

  • 150 gr.margarin
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 3,5 su bardağı un(siz yinede azar ekleyerek ayarlayın)
  • 1 tatlı kaşığı toz tarçın
  • ceviz
  • üzerine 1 çay bardağı pudra şekeri ve yarım tatlı kaşığı toz tarçın karışımı
YAPILIŞI:

  1. Margarin,sıvıyağ,pudra şekeri,vanilya,kabartma tozu,un,nişasta,toz tarçını derin bir karıştırma kabına alıp özdeşleşene kadar yoğurun.
  2. İçine elinizle parçaladığınız cevizleri ekleyip tekrar yoğurun.
  3. Yağlı kağıt serili tepsiye istediğiniz şekli vererek kurabiyelerinizi dizin.
  4. önceden 180C ısıtılmış fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirin(bu süre fırınlarda farklılık göstermektedir)
  5. ayrı bir tabakta 1 çay bardağı pudra şekeri ve tarçını karıştırın.Pişen kurabiyelerinizi sıcak sıcak bu toz karışıma bulayın.
  6. Ve sonrada afiyetle yiyin.

2 yorum:

günlük yaşamım dedi ki...

tarçın kokusunu ben de çok severim :)

Deniz dedi ki...

Ah çok severim hem de :)
Beni sakinleştiren, anında başka diyarlara götüren bir kokudur.
Pişerken mutfağı saran koku gibisi yok.
Bu kurabiyeler de çok güzel görünüyor. Ellerinize sağlık.
Bu arada tarçın kokusunu ben en çok Snickerdoodles kurabiyelerde alıyorum. Denemediyseniz tavsiye ederim.