10 Mart 2015 Salı

İÇİNDE LEZZET SAKLI TAVUK-KİEV USULÜ TAVUK

 Cuma günü paylaştıgım sarımsaklı tereyağ ile lezzetli bir yemek yapacağım demiştim.İşte buy tavuk o tavuk.Aslında Burada çekmeyi unuttuğum fotoğraflardan biri tavuğun içinde ki sarımsaklı tereyağının suyuydu.Ama siz pişirdiğinizde çıkan kokudan ne demek istediğimi anlayacaksınız.
 Bence çok lezzetli oldu.Üstündeki çıtır tabaka,içindeki sarımsaklı tereyağ ile tadı harika oldu.24kitchen tv de Jamie Oliver yaparken ağzımın suyu akmıştı.Bu tavuğu o brokolili patates püresinin üstünde servis etmişti ama benim onu yapmaya vaktim olmadı.O da bir daha  ki sefere inşallah. Tavuğun gerçek adı Kiev usulü tavuk.Bilmem bileniniz varmıdır?Ama ben açıkçası bilmiyordum.Ve Jamie sayesinde öğrendim.
 Ben tavuk pişerken sarımsaklı tereyağdan nasiplensinler diye yanına patates ve soğan da ekledim.Siz isterseniz koymayabilirsiniz.Bu arada üstüne de barbekü sos dökünce lezzet ikiye katlanıyor.Bu arada farketmişsinizdir belki bizim evde tavuk çok pişer ve tavuklu tarifler sitemde çoktur.Birgün onları da ayrı bir başlık halinde toplamayı düşünüyorum.O zamana kadar siz sitemdeki tavuk yemekleri nin bulunduğu linke tıklayabilirsiniz.
 KİEV USULÜ TAVUK TARİFİ:

MALZEMELER:

  • Taze sarımsaklı tereyağ
  • tavuğun göğüs kısmı ama ben bütün tavuğu parçalatarak kullandım
  • bir kase un
  • 2 adet yumurta
  • bir kase bayat ekmek kırıntısı veya galeta unu(ben ikisini karıştırdım)
  • sıvıyağ(tavuğu kızartmak için)
  • tuz

 YAPILIŞI:

  1. Tavuğun göğüs kısmında keskin bir bıçak yardımıyla cep açıyoruz.Altta ki fotoğraf da görüldüğü gibi. 

   
   2.  Açtığımız cebe daha önceden hazırlayıp buzluğa koyduğumuz ve sonradan çıkarıp biraz buzunu çözdürdüğümüz sarımsaklı tereyağından koyuyoruz.(alttaki fotoğrafda ki gibi) 
  3.  Cebi elimizle bastırarak kapatıyoruz.
  4. Sonra tavuğun ilk önce her tarafını una buluyoruz.
  5. Sonra una bulanmış tavuğu yumurtaya batırıyoruz.Ve en son olarak tavuğu ekmek kırıntısına        batırıyoruz.
  6.  Yanmaz tavaya sıvıyağı alıp ocağa koyup altını yakıyoruz.Yağ ısındığında tavuklarımızı kızğın yağda kızartıyoruz.Her iki tarafını 2'şer dakika olacak şekilde tavuklarımızı kızartıyoruz yani mühürlüyoruz.
  7. Kızarttığımız tavukları borcama alıyoruz ve önceden 200C ısıtılmış fırında bir güzel yani içleride pişene kadar tutuyoruz.
  8. Jamie fırında pişme süresi 10 dakika olmalı dedi ama ben daha fazla tuttum.Tavuğun içinin pişmeyeceğinden korktum açıkçası.
 9. Hepsi bu kadar sonra sıcak sıcak servis ediyoruz.Afiyet olsun.

5 yorum:

seldanın mutfak defteri dedi ki...

Merhabalar,
Ellerine emeğine sağlık canım. Çok lezzetli görünüyor…Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))

Deniz dedi ki...

O yaptığın tereyağıyla bambaşka bir lezzete bürünmüş olmalı tavuk. Nefis görünüyor gerçekten de. Ben de daha önce duymamıştım Kiev usulü tavuğu.
Ellerine sağlık.

Adsız dedi ki...

barbekü sosun markası nedir acep

Adsız dedi ki...

barbekü sosun markası ne acep

Unknown dedi ki...

barbekü sosu markası kavaklıdere.