5 Ocak 2015 Pazartesi

TADINA DOYAMAYACAĞIZ BİR LEZZET ELMALI BROWNİ

 Arkadaşım Emine de yediğim ve gerçekten tadına doyamadığım bir lezzet.Ertesi gün tarifi istedim ve aynı gün uygulamaya geçtim.Düşünün yani o kadar beğendim.O ıslak dokusu ve elmanın içine kattığı lezzet gerçekten çok güzeldi.
 Ben bu aralar kilomdaki artışların önünü alamıyorum maalesef.Kış ayı dert ayı kilo açısından.Eve kapanıyoruz ve gelsin hamur işleri,arkadaş toplantıları,davetler....Tartıya çıktıkça artık sinirlerim bozuluyor.Acaba tartının ibresi ile mi oynasam diye düşünüyorum.Belki kendimi kandırırsam moralim düzelir.Biçoğunuz şimdi diyordur ki yeme kilo almazsın.Ama o da olmuyor ki.Ben hiçbir zaman homini gırtlak bir insan olmadım gerçekten.Yaptığım hamur işlerinin bile sadece doğru bilgi vermek için tadına bakıyorum.O zaman bu kilolar nereden geliyor.  
 Galiba hareketsizlikten.Ah bir spor yapabilsem ne güzel olacak.Bu arada daha önce bir arkadaşımın tavsiyesi ile acı çehre tohumu aldım.İlk başta kullanmaya cesaret edemedim.Yazılan yorumları okuyunca gözüm korktu.Sonra bir cesaret hayatımda ilk defa dış güçlerden medet umarak 7 gün kadar kullandım.Ama yazılanlarla hiç alakası olmadı.Ayıptır söylemesi kabız oldum.Ve daha fazla kilo aldım.Evet inanmayacaksınız ama daha fazla kilo aldım.Ya ben bu mereti kilo vermek için kullanıyorum ama kullandıkça kilo alıyorum diyerek 1 haftanın sonunda bıraktım.Belki bünyeden bünyeye değişim gösteriyordur.Benim bünyeme acı çehre denen tohum iyi gelmedi.
Neyse biz gelelim elmalı browniye.Tarif superanne.org ait.

ELMALI BROWNİ TARİFİ:

MALZEMELER:

  • 4 adet yumurta
  • 150 gr.margarin
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 80 gr.sütlü 80 gr.bitter çikolata
  • 1 paket vanilya
  • ceviz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 5-6 yemek kaşığı un
  • ELMALI KARIŞIM İÇİN:
  • 2 adet kırmızı tatlı elma
  • 1 çay bardağı toz şeker
YAPILIŞI:

  1. Elmaları soyup rendenin ince tarafıyla rendeleyin ve yanmaz bir tavaya alın.Üzerine 1 çay bardağı şekeri koyup karıştırın ve ocağa koyun.Elmalar suyunu salıp çekene kadar pişirin.Ve soğumaya bırakın.
  2. Çikolataları ve margarini cam bir kaseye alıp benmari usulü eritiyoruz.
  3. Eriyen çikolata ve nargarin karışımını indirdikten sonra içine 1 su bardağı toz şekeri ekleyin ve karıştırın ve soğutun.
  4. Çikolatalı karışım ılınınca içine teker teker yumurtaları kırıp kaşıkla karıştırın.
  5. Sonra içine vanilyayı,kabartma tozunu,1 yemek kaşığı kakaoyu,5-6 yemek kaşığı unu ekleyip tahta kaşıkla yeniden karıştırın.
  6. En son olarak pişen elmalı harcımızı da ekleyip yavaş yavaş karıştırıyoruz.
  7. Yağlanmış kare borcama veya dikdörtgen borcama kek karışımımızı döküyoruz.
  8. Önceden 180 ısıtılmış fırında tahmini olarak 20 dakika pişiriyoruz.
  9. Biraz nemli kalsın istiyorsanız süreyi siz fırınınızın durumuna göre ayarlayabilirsiniz.
  10. Browniyi fırında çok kurutmayın.
  11. Afiyet olsun. 

8 yorum:

kalpkurabiye dedi ki...

elmalı browni nefis görünüyor ellerinize sağlık..
kilo içinde bence en iyisi doktor kontrolünde olması :/ geçmiş olsun..

özlem dedi ki...

ellerine sağlık nefis görünüyor. diyette olmasaydım hemen yapardım. diyet bitince mutlaka yapacağım inşallah.

Unknown dedi ki...

nefis görünüyor canım, ellerine sağlık :)

Mutfaknotlari dedi ki...

çayı kahveyi kapıp ghelmek lazım nefis görüntü

Adsız dedi ki...

bu browni harika bir şey oldu.hafta sonu denedim.tadan herkes bir dilim daha istedi.nefisti.çok mutlu oldum.tarif için teşekkürler.bu arada uyguladığınız tarifler hakkında yorum yapmanızda çok güzel.çünkü sizden cesaret alarak yorumlara bakarak denemeye karar verdim.ayten

Adsız dedi ki...

borcamın olcusu ne olmalı acaba tesekkurler

Unknown dedi ki...

açıkçası borcamımın ölçüsünü bilmiyorum.ama dikdörtgen ve orta boy.ne küçük ne büyük diyebilirim.pek açıklayıcı olmadı kusura bakmayın.

Unknown dedi ki...

borcamımı ölçtüm dış cephesi 28 cm geldi.yani 28 cm lik bir dikdörtgen kalıp ideal oluyor.