3 Kasım 2014 Pazartesi

BONİBON SADECE ŞEKER OLARAK MI YENİR?

 Çocukların severek yediği bonibonla yapılmış bir muffin.Aslında oğlumun fikriydi.Anne bonibonlu birşeyler yapalım dediğinde karar verdik kek ile bonibonu birleştirmeye.En çok emeği oğlum verdi.Ekledi,karıştırdı,çırptı,kalıplara yerleştirdi ve süsledi.Bende afiyetle yedim.Çocuklarımız yaptığı şeyleri yemek de ayrı bir zevkmiş. 
 Küçük adamda boş durmadı tabii ki.Arada tezğahta ki bonibonları kaşla göz arasında aşırdı ağzına attı.Henüz anlamasa da abisinin önemli birşey yaptığının farkında.O da hevesli.Yakında onun yaptığı muffinleri de yerim inşallah.Gelelim tarife:
BONİBONLU MUFFİN TARİFİ:

MALZEMELER:

  • 3 det yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • aldığı kadar un
  • ve bonibon şekeri
YAPILIŞI:

  1. Toz şeker ve yumurta krema kıvamına gelene kadar çırpılır.
  2. İçine sıvıyağ ve süt eklenir ve çırpılmaya devam edilir.
  3. Kabartma tozu ve unu azar azar döküp ayarlamak suretiyle un eklenir.
  4. Hamurun yarısı ayrılır.Geri kalan yarısına kakao eklenir ve çırpılır.
  5. Kek hamuru muffin kalıplarına paylaştırılır.Üstlerinde az boşluk bırakmak önemli.Yani kabarma payı koymamız lazım.
  6. Üstlerine istenilen kadar bonibon yerleştirilir.
  7. Önceden 180C ısıtılmış fırında içleri pişene kadar tututlur.
  8. Afiyet olsun. 


2 yorum:

Mutfaknotlari dedi ki...

cok guzeller elinize saglik bendekurabiyelere koyarim goruntu cok guzel oluyor sevgiler

kalpkurabiye dedi ki...

çok cici olmuşlar ellerinize sağlık..
afiyetle..