22 Ekim 2014 Çarşamba

SEMİZOTU BİTMEDEN YEMEK LAZIM

Artık tezgahlarda sera semizotları kendini göstermeye başladı.Ama ben bu yemeği ancak ekleyebildim.Genelde bizim evde semizotunun yoğurtlu veya limonlu sarımsaklı salatası yapılırdı taa ki bu yaza kadar.Eşimin teyzesi yazlıkta semizotu yemeği yaptı ve ben ikinci tabağa konan yemeğini bile yedim.Çok lezzetli oluyor orası kesin.Semizotunun verdiği ekşilik benim gibi ekşi tatları sevenler için muhteşem.Ayrıca biliyorsunuz semizotu bağırsakları da çalıştırıyor.Bu da bir bilgi olsun size.Onun üzerine evde birçok defa kendimde yaptım.Şöyle bol sarımsaklı,soğanlı.....Yeme de yanında yat misali oldu anlayacağınız.Semizotunu benim gibi seviyorsanız mutlaka denemelisiniz.İşte tarifi:
SEMİZOTU YEMEĞİ TARİFİ:

MALZEMELER:

  • 2 bağ semizotu
  • 4 diş sarımsak
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 2-3 adet domates
  • karabiber,tuz,kırmızı toz biber
  • zeytinyağı
  • az bulgur(isteğe bağlı)
  • az domates salçası


YAPILIŞI:

  1. Semizotları ayıklandıktan sonra iyice yıkanır.
  2. Dallarından yaprakları ayıklanır.
  3. Dalları ufak ufak doğranır ve az suda haşlanır.Bunu yapmamızda ki sebep dallar daha kalın olduğu için pişmesi uzun sürüyor.Eğer beraber koyarsak semizotu yapraklarının pişerken ki besleyiciliğini öldürecektir.
  4. Ayrı bir tencereye zeytinyağını alıyoruz yemeklik doğranan soğanları ekleyip kavuruyoruz.Kavrulmaya yakın ufak doğranan sarımsakları ekliyoruz.Bir miktar kavuruyoruz.
  5. Üzerine salçasını ekliyoruz yine kavuruyoruz.
  6. Salçanın üzerine pişmiş dalları ve semizotu yapraklarını ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
  7. Üzerine kabukları soyulmuş ve küçük doğranmış domatesleri ekliyoruz.
  8. En son olarak az bulguru ve baharatlarını da ekleyip kısık ateşte domatesin suyuyla pişmeye bırakıyoruz.
  9. Bulgur pişince altını kapatıp afiyetle yiyoruz.   

2 yorum:

kış güneşi dedi ki...

Faydalı bitkileri her zaman yemek olarak severim çok nefis eline sağlık canım

Yemek Blogları dedi ki...

Merhabalar. Yemek blogları için farklı bir uygulamamız var. Katılmak istermisiniz? katılım şartları için burayı okuyabilirsiniz. http://www.yemekbloglari.net/katilim-sartlari katılan yemek bloglarını görmek için burayı http://www.yemekbloglari.net/yemek-bloglari-listesi okuyabilirsiniz, sormak istediğiniz bir soru varsa sorularınıza cevap verebilirim sitemiz www.yemekbloglari.net