Malzemeler:
-
1 su bardağı şeker
-
1,5 su bardağı irmik
-
3 su bardağı kaynar su
-
100 gr.margarin
-
1 paket vanilya
-
ceviz içi
Yağı derin bir tencere de eritiyoruz ve içine
irmiği ekliyoruz.Kısık ateşte irmikler esmerleşinceye kadar kavuruyoruz.İşin
sırrı irmiğin güzel ve yavaş kavrulmasıymış.Esmerleşince ocağı kapatıp tencereyi
kenara alıyoruz.Ve yavaş yavaş kaynar suyu ilave ediyoruz.Suyun hepsini birden
dökmeyin çok feci sonuçlar doğurabilir.Ardından şekerini ve vanilyasını ilave
edip karıştırıyoruz.Ocağı kısık ateşte yakıp tencereyi yeniden koyuyoruz ve
karıştırarak suyunu çektiriyoruz.Suyunu çekince altını kapatıp küçük doğranmış
cevizleri ilave ediyoruz.Bir kere daha karıştırıp kapağını kapatıyoruz ve 10
dakika dinlendiriyoruz.Sonra servis tabağına alıyoruz.Benim azalttığım oranlarla
bile baya irmik helvası çıktı az kişiyseniz daha da
azaltabilirsiniz.
Afiyet olsun.
5 yorum:
hamileyken gece yarısı helva yaptığımı biliyorum ve en tatlısı böyle zamanlarda yapılanlar :)
ellerinize sağlık..
sevgiler..
Bu güzellik her saat yenir vallahi :)
Ellerine sağlık.
Eylemciğim benimde tatlı olarak tükettiğim tek şey helvadır ellerine sağlık :)
Ellerinize sağlık :)
Ellerinize sağlık :)
Yorum Gönder