14 Ocak 2014 Salı

ZENCEFİL ŞURUBU KIŞ İÇECEGİ

Gerçek anlamıyla bir kış içecegi.Ben zencefilin içerken bogazımda bıraktıgı yanma hissini çok seviyorum.Ve evde hiç eksik olmaz.Genelde toz halinde bulunduruyorum.Balla karıştırınca büyük ogluma bogaz agrısı için iyi geliyor.İçecegini ilk defa denedim.Açıkçası uzun ömürlü oluşu beni cezbetti.Buzdolabında 3 aya kadar saklayabiliyorsunuz.Neredeyse kış sonuna kadar hazırda bir içecek olması bence bir avantaj.Dokuzuncubulutun sitesinde görür görmez denemeye karar verdim.İyi gelip gelmedigini sorarsanız içinde bal var,zencefil var,limon var yani illa ki iyi geliyordur.Bazen bizimkiler akşamları içecek birşey yokmu diye sorduklarında hemen hazırlayıp ellerine tutuşturuyorum.İşte tarif:
ZENCEFİL ŞURUBU TARİFİ:
  • 1 adet orta boy kavanoz
  • kavanozun yarısını dolduracak kadar taze zencefil
  • 1 adet dilimlenmiş limon
  • yeteri kadar bal
Zencefillerin kabuklarını soyup ince ve jülyen dogruyoruz.Kavanozun içine yerleştiriyoruz.Üstüne dilimlediginiz limonları yerleştiriyoruz.Üzerine balı ekliyoruz.Kavanozun kapagını kapatıp buzdolabında saklıyoruz.
İçim aşaması:Kullanırken 1 çay bardagına 1 dilim limon,2 yemek kaşıgı zencefil şurubu koyuyoruz üzerinede sıcak su ekliyoruz.Karıştırıp içiyoruz.Çok basit degil mi?Arada hasta olmadanda içilince belkide hastalıklardan korur ne dersiniz? 
Afiyet olsun.Bütün kış hastalıklar sizden uzak dursun.  

3 yorum:

selda nın mutfak defteri dedi ki...

Merhabalar,
Ellerine emeğine sağlık canım. Nefis görünüyor. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))

sinemelik dedi ki...

elinize sağlık çok faydali bir tarif :)
www.ufakmutfakta.blogspot.com

Yeşim Destici dedi ki...

nefis görünüyor
ellerinize sağlık
sevgiler