5 Haziran 2013 Çarşamba

EV YAPIMI ÇİKOLATALI DONDURMA

Sonunda yaptım.Tadını sorarsanız harika diye nitelendirebilirim.Dışarıda satılan dondurmalara on çeker.Ben aslında çikolatalı dondurmayı pek sevmem ama bunu yemeye doyamadım.Ev halkı da benimle aynı fikirde zaten.Sizlerde deneyince bana hak vereceksiniz.Daha önceki yayınladıgım süt reçelinden yaptım.İyiki de yapmışım.Arada sırada buzluktan çıkarıp karıştırmak yok.Buzluga atıyorsunuz ertesi gün yenmeye hazır hale geliyor.Yani çok pratik bir tarif.İçine koydugum damla çikolata ile de ayrı bir lezzet aldı.Deneyin ve görün.Lafı çok uzakmayayım işte tarif:
EV YAPIMI ÇİKOLATALI DONDURMA TARİFİ:
Süt reçelini derince bir kaba alıyoruz.İçine toz halindeki yarım paket çikolata sosunu döküp mikser ile bir güzel çırpıyoruz.Sonra içine krema ve sütü ekleyip tekrar çırpıyoruz.1 kiloluk cam ve kapaklı bir kaseye koyup üstüne damla çikolatayı serpiyoruz.Damla çikolatalar yavaş yavaş aşagıya iniyor.İyice karışsın derseniz damla çikolatayı koyduktan sonra bir kere karıştırabilirsiniz.Kapagını kapatıp bir gün buzlukta bekletiyorsunuz.Ertesi gün dondurmanız hazır.
Afiyet olsun.

3 Haziran 2013 Pazartesi

SÜT REÇELİ

Of ne kadar uzun sürede pişiyor diyerek hep erteledigim bir tarif.Ama denemeye karar verdigimde uzun süreyi de göze almış oldum zaten.Ama bir baktım ki 1 saatte degil en fazla 30 dakika da hazır olmuştu süt reçelim.Süt reçelini yapmamda ki amaç ekmege sürüp yemek degildi tabii ki.Amacım çeşit çeşit ev yapımı dondurma yapmaktı.Ve yaptım da zaten.Limonlu,çikolatalı,meyveli....şimdilik yaptıklarım.Öyle güzel ve lezzetli bir çikolatalı dondurma yaptım ki ne siz sorun tadını ne ben söyleyeyim.Yani o kadar güzel olmuş düşünün artık.Bu ev halkının düşüncesi ve bencede harika olmuştu.Yakında yayınlayacagım bekleyin beni.Ama dondurmamın ana malzemesi olan süt reçeline ilk sırayı veriyorum.İşte tarif:
EV YAPIMI SÜT REÇELİ TARİFİ:
  • 1 litre süt
  • 1,5 su bardagı toz şeker
  • 1 çay kaşıgı karbonat veya kabartma tozu
  • derin ve geniş bir tencere
Yapımı çok kolay süt reçelinin.Sütü derin bir tencereye alıyoruz.Tencerenin derin olması çok önemli çünkü karbonat veya kabartma tozu eklediginizde taşma noktasına geliyor.Sütün içine toz şekeri ekliyoruz ve ocaga alıyoruz ve karıştırıp şekerin erimesini saglıyoruz.Süt kaynayınca altını kısın ve 1 çay kaşıgı kabartma tozunu ekleyin.Bu arada karıştırma işini bırakmayın.Orta hararetli ateşte sürekli karıştırarak ve başından ayrılmayarak(yaklaşık benimki 25 dakikada hazır olmuştu)koyulaşmasını ve renk degiştirmesini bekleyin.Reçel kıvamında olacak.Koyulaşmaya başlayınca(sütün üçte biri kalıyor) altını kapatın ve soguduktan sonra cam ve kapalı bir kaba koyup buzdolabına koyun.Ertesi gün dondurma için hazır olacaktır.1 gün beklerse dondurma daha güzel oluyor onu da belirteyim.
Afiyet olsun.