15 Nisan 2013 Pazartesi

KUŞBAŞILI PİDE

Pide bizim en sevilen yemeklerinden biridir.Evde yapılınca daha bir güzel oluyor nedense.Ama anlamadıgım bir konu ne yaparsak yapalım dışarıda yedigimiz pidelerin tadı yinede bir başka oluyor.Dışarıda yapıldıgı içinmidir nedir bilemiyorum.Ben açıkçası bazı zamanlar haricinde ev halkının dışarıda yemek yemesini pek istemeyen annelerdenim.İlla da yiyecegiz derlerse tabii ki bir itirazım olmaz.Her çeşit pideyi denedim ama kuşbaşılı pideyi denememiştim.Baktım evde et var hemen bir pide yapayım dedim.Öyle hemen dedigime bakmayın evde bebek oldugu için zaman alıyor tabiiki yapması.Ara ver Aren ile ilgilen yedir,uyut devam et.Ay ne zormuş.Ama Allah bütün çocuklara ve yanı sıra benim cocuklarıma Saglık versin gerisi boş.Yemek dedigin yapılıyor bir şekilde nasılsa.
KUŞBAŞILI PİDE TARİFİ:
  • 4 su bardagı un
  • yarım paket yaş maya veya bir paket instant maya
  • 1 tatlı kaşıgı tuz
  • bir tutam toz şeker
  • aldıgı kadar ılık su
KUŞBAŞILI İÇİ İÇİN:
  • 300 gr.kadar kuşbaşı et(kuzu veya dana tercih sizin)
  • 3 adet orta boy kuru sogan
  • 2-3 adet yeşil biber
  • 1 adet domates
  • tuz,karabiber,pulbiber
Eger yaş maya kullanacaksanız mayayı ılık su içine koyun ve şekeri ekleyerek erimesi ve kabarması için karıştırın.Yok instant maya kullanacaksanız bu işleme gerek yok direkt una karıştırabilirsiniz.Unu derin bir kaba koyun ve ortasını açın içine mayayı ekleyin.Tuzu da eklemeyi unutmayın.Ve azar azar ılık su dökerek hamuru yogurun.Kabarması için 30 dakika kadar bekleyin.
İç harcı için soganı,biberi,domatesi ve etleri ufak dograyarak karıştırın ve baharatlarını ekleyin.Az su ilave edin.
Kabaran hamuru sekiz bezeye ayırın.Her parçayı merdane ile oval şekilde açın ve üstüne etli harçtan koyun(isterseniz üstüne kaşar rendesi de koyabilirsiniz)ve kenarlarını üstüne dogru katlayın.
 Yaglı kagıt serili tepsiye sıra ile yerleştirin.Kenarlarına yumurta sarısı sürün.Ve önceden 180C ısıtılmış fırına verin..hamurun kenarları kızarınca çıkarıp kenarlarına tereyag sürün.Ve yanında güzel bir ayranla afiyetle yiyin.
Afiyet olsun.

13 yorum:

Hayaller Atolyesi dedi ki...

harika görünüyor ellerinize sağlık. Bende deniyeceğim :)

Canan demirbağ dedi ki...

Harika gözüküyor,ellerine sağlık.

hayat paylaştıkça dedi ki...

Harika görünüyor ellerine sağlık.
sevgiler

SİHİRLİ OKLAVA dedi ki...

eline sağlık...tam yemelik...

Burcin Toprakçıoğlu dedi ki...

Bende yemek istiyorum ne kadar güzel olmuş

Fatma Mermer dedi ki...

evde yapılmış mis gibi güzel olmazmı görüntü süper zaten
ellerine sağlık canım:)

Adsız dedi ki...

Çok güzel görünüyor. Etini çiğ koyunca pişiyor mu ? teşekkürler.

Seda Yazıcı dedi ki...

canım bende aynı durumdayım tam işe güce koyuluyorsun bebiş uyanıyor hemen ,nefis görünüyor eline sağlık :)

birtutamkekik dedi ki...

ellerine sağlıkk eylemcimm..
çokk hoşş görünüyorr çookk..:)
öpüyorumm ki.

Eylemin mutfagı dedi ki...

etini minik dograrsanız pişiyor.Ama içinize sinmezse eti az kavurabilirsiniz ama aynı tadı yakalayamazsınız.

Ali Usluer dedi ki...

Blog çok güzel, teşekkürler.. Banada beklerim :))
islam sohbet
islami sohbet
Dini sohbet
sohbet islam
tubidy
tubidy müzik indir
tubidy mp3
tubidy mp4
ayrılık sözleri
ayrılık sozleri
guzel sozler

MAZES dedi ki...

dışarıda pişenler her halde fırında dır marifeti canım,ben de evde daha çok severim,naparsın,sanayi fırınımız yok ki aynı tadı bulalım.Ellerine sağılık .

anne eli gibi dedi ki...

bizim evinde en sevilen yemeklerinden biridir,eline sağlık nefis görünüyor..