19 Mart 2013 Salı

TAVUKLU YALANCI KALAMAR

Ben çok severim bu tavuk yemegini.Bu yalancı yemekler bence biz kadınların kurtarıcısı.Ama babaannelerimiz veya anneannelerimiz yemek yaparken işin kolayını kaçtıgımızı duysalar herhalde bizleri kınarlardı.Onlar o kadar işlerinin arasında birde bütün ev halkına ziyafet çekerlemiş yani en azından bizimkiler öyleydi.Tavuk eskiden çok kıymetliydi.Biz yaz tatillerinde köye gittigimizde babaannem en kıymetli tavugunu bizim için keser ve sobanın üstünde haşlanmaya bırakırdı.O tavuk saatlerce pişer pişerdi.Tavugun suyu ilede bir güzel pilav pişerdi.Yani anlayacagınız tavuk eskiden en kıymetli misafirler için pişerdi ve tavugun tadı bir başka olurdu.Ayyyy ben eskiden demeye başaladım yaşlanıyormuyum ne?Evet evet yaşlanıyorum bunu hissediyorum artık.Unutkanlık,eskiyi anmalar,ignenin deligine ip geçirememeler(aslında ben çorap sökügü bile dikemem.Oglum annem çorabım yırtıldı der dikiş işini beceremedigim için boşver oglum atar yenisini alırız derim.Aaaa sakın buradan müsrif oldugum aklınıza gelmesin) bunlar galiba yaşlılık gösterisi.Sabah sabah ne çok konuştum.İşte tarif diyelim ve hızlı bir geçiş yapalım.
TAVUKLU YALANCI KALAMAR TARİFİ:
  • 1 veya 2 adet tavuk gögüs eti
  • 5-6 diş sarımsak
  • 1 sogan
  • kekik,pulbiber,kimyon,tuz,karabiber
  • 3 yemek kaşıgı zeytinyagı
KIZARTMAK İÇİN:
  • 1 adet yumurta
  • 4-5 yemek kaşıgı un
  • 4-5 yemek kaşıgı galeta unu
  • kızartmak için bol miktarda sıvıyag
Gögüs etini parmak şeklinde kesiyoruz.Derince bir kapa soganı rendeliyoruz içine ezdigimiz sarımsagı,baharatları ve zeytinyagını koyup karıştırıyoruz.Ve parmak şeklinde dogradıgımız tavugu bu karışımın içine koyuyoruz.İyice karıştırıyoruz ve tavugun her tarafına marinenin bulaşmasını saglıyoruz.Bu karışımın agzını kapatıp buzdolabında 2-3 saat veya birgün bekletiyoruz.Buzdolabından çıkardıgımız kalamarı önce una sonra çırpılmış yumurtaya ve en son olarak galate ununa bulayıp bol kızgın yagda kızartıyoruz.Ve peçete sarılı tabaga alıyoruz.
Afiyet olsun.

13 yorum:

MAZES dedi ki...

bu güzelliği gördükten sonra kahvaltı yapmaya karar verdim,şimdi fazla gözüm kalmıyor desem yalan olur ,yine o ağız sulandıran görüntü ,ellerine sağılık,süper bir tarif olmuş.

sihirlirloklava dedi ki...

Çok haklısın ,bizler istesek bile zaman bulamıyoruz zaten...tarif güzelmiş ellerine sağlık...

bırtutamkekik dedi ki...

ellerine sağlıkk canımm..
hepimizinkurtarıcısı bu yalancı lezzetler..;)
hep yaşlanıyoruzz be tattlım.
geçiyor kıymetli vakitler...
öpüyorumm sevgilerimle..

Unknown dedi ki...

böyle kolay lezzetler bizim kurtarıcımız ellerine sağlık.

TuruncuTatlar dedi ki...

eline sağlık eylemcim denemek lazım bu yalancıyı:) sevgiler..

kış güneşi dedi ki...

Görüntüden zaten kazandınız tadı da bir o kadar güzele benziyor eline sağlık canım

kalpkurabiye dedi ki...

gerçeğinden daha güzel olmuş ki bu:)
ellerinize sağlıkkk:))
sevgiler..

Unknown dedi ki...

Canım ellerine sağlık nefis olmuş aldım kaçıyorum sevgiler...

Birkaselezzet blogspot.com dedi ki...

canım eline sağlık evet çok haklısın bizlerin pratik kurtarıcıları.
bebişimiz daha iyidir okula giden oğluşta iyi selamlar:))

Deniz dedi ki...

Kolay ve güzel bir tarif. Eskiler her işe birden yetişiyorlarmış, bizler de yetişiyoruz ama biraz daha söylenir olduk sanırım anneannelerimize göre :)

Adsız dedi ki...

yalancı malancı bence çok güzel görünüyor, ellerine sağlık :)

Armina dedi ki...

Pratik ve enfes bir yemek olmuş ellerine sağlık.

Renkli Dünyam dedi ki...

Çok nefis görünüyor ellerinize sağlık.Selamlar.