11 Mart 2013 Pazartesi

MUZLU ve ÇİKOLATALI YAŞ PASTA

Çikolatalı yaş pasta istiyoruz nidaları ayyuka çıkınca kendimi mutfakta buldum.Ne yapsam nasıl yapsam diye düşünürken pandispanya,çikolata ve muz üçgeninde karar kıldım.Bence çikolataya muz çok yakışıyor.Birde vişne tabiiki.Ama ben yazdan vişne koymadıgım için dolaba vişneli olma olasılıgı suya düştü.Zaten olsada bizimkilerin vişne ile arası pek hoş degil.Neyse sonuç olarak bu yaş pasta çıktı ortaya.Ev halkı mutlu ben mutlu ama yorgun.Degdimi bence degdi.İşte tarif:
ÇİKOLATALI ve MUZLU YAŞ PASTA TARİFİ:

PANDİSPANYA TARİFİ:
  • 4 yumurta
  • 1 su bardagı toz şeker
  • 1 çay bardagı bugday nişastası
  • yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardagı un
Yumurta ve toz şekeri derince bir kapta 5 dakika çırpın.Un,nişasta,vanilya ve kabartma tozunu bir kapta karıştırın ve yumurtalı karışımın üstüne eleyerek ekleyin ve çırpmaya devam edin.Tepsinin her tarafını margarinle iyice yağlayın.Az un koyup sallayarak tepsinin her tarafının unlanmasını saglayın ve fazla ununu boşaltmak için dökün.Pandispanya hamurunu tepsiye boşaltın ve birkaç kez sert bir şekilde tezgaha vurun ki içindeki hava kabarcıkları kalmasın.Tepsiyi soguk fırına verin ve 200C ayarlayın.Pandispanya kenarlardan yükselmeye başlayınca fırının ısısını 150C düşürün.Tahmini 20 dakika pişirin.(tabiiki siz yine de kontrol ederek pişirin)Fırından çıkardıktan sonra kenarlarını bıçak yardımıyla tepsiden ayırın ve kuru bir beze veya tabaga ters çevirin.Sogudukdan sonra pandispanyanın tepsiden ayrılmasını bekleyin.Soguyan pandispanyayı ikiye veya üçe bölebilirsiniz.Pandispanyayı bölmek için ip veya keskin bir bıçak ile kesebilirsiniz.

ÇİKOLATALI KARIŞIMI TARİFİ:
  • 3 su bardagı süt
  • 5 yemek kaşıgı un
  • 5 yemek kaşıgı toz şeker
  •  1 yemek kaşıgı un
  • 50 gr.tereyag
  • 100 gr.bitter çikolata
  • labne peyniri(bir kutu 100 gr.)
Çikolata ve labne peyniri dışındaki diger malzemleri tencereye alın ve karıştırarak pişirin.Ocaktan aldıktan sonra çikolata ve labne paynirini katın ve 3 dakika kadar çırpın.Eger katıysa azıcık süt ilave edin.Soguduktan sonra Pandispanyayı ikiye kestikten sonra süt ile ıslatın ve arasına çikolatalı karışımdan sürüp bir miktar krema ayırın.Arasınada muz parçaları kesip koyun.Sonra pandispanyanın üstünüde süt ile ıslatın ve kalan kremayı üstüne sürün.Ben üstüne krema degilde krem şanti hazırlayıp sürdüm.Üstünede çikolata rendeledimve muz parçaları koyun.
Afiyet olsun.

8 yorum:

Birkaselezzet blogspot.com dedi ki...

Eylemim eline saglik mms .

Adsız dedi ki...

Harika olmuş,pandispanyayı üçe bölmüşsünüz zor iş valla elinize sağlık

keyiflisofram dedi ki...

Ellerinize sağlık,nefis görünüyor...

Unknown dedi ki...

Bu pastaya kim dayanabilir ki? Ellerine sağlık..

LEZZETİKRAM dedi ki...

amanın !!bu saatte ,bu görüntü bayıldım canım eline sağlık

kalpkurabiye dedi ki...

ellerinize sağlık..
nefis görünüyor pastanız..
sevgiler..

Unknown dedi ki...

Merhaba blognuzu çok beğendim izlemeye aldım.Pasta çok leziz görünüyor şuan canım çok istedi ellerinize sağlık.Bende sizi blogma bekliyorum umarım kırmaz bize katılırsınız sevgiler.:))

MAZES dedi ki...

güzelim pastayı bitirmişiniz ben gelesiye kadar canım,BAYILDIM,ellerine sağılık,kremayı yazdım ,çoook nefis geldi yapılışını bile okurken .Neşeli hafta sonu dilerim canım.