Hatta arkadaşlarımdan acaba bu pastayı bilen varsa belki bana Allah rızası için yapar diye söyleyip durdum.Yok kimseden tık çıkmadı.Yani iş başa düştü.Sıvadım kolları açtım pepelamın sayfasını birbir uyguladım aşamalarını.İlk başta bisküvisini yaparken çok zorlandım.Tam vazgeçmek üzereydim ki hamur biraz dinlensinde öyle yapayım dedim.İyi de etmişim ancak öyle tam kıvamında ve açılabilir oldu.Yani benden uyarması hamuru bezelere ayırdıktan sonra üzerini örtün bir 10 dakika beklesin yoksa açılmıyor.İçindeki margarin donunca daha da güzel açılıyor.Tadına gelince biraz hayal kırıklıgı oldu benim için.Neden mi?Hani şu reklamlarda dondurma yiyen hatunlar varya balandıra ballandıra hıııııııımmmmmm derler canınız çeker ya tam olarak öyle olmadı işte.Bu kadar ugraşmaya tadının beni uçuracagını sanmıştım.Bildigimiz bisküvili pastadan tad olarak pek farkı olmadı.Pepela ara kremasını yaparken çig krema kullanıp yapmış ben normal yine pepelanın tarifiyle süt ile krema hazırladım.
Acaba diyorum ki bundan dolayı ben yeterince verim alamamşı olabilir miyim acaba.Neyse sonuç itibariyle yinede afiyetle yedik.Yaptıgıma pişman mıyım?Tabii ki hayır.Artık rüyalarımdan çıkardıgım için mutluyum hatta.Bu medovik pasta yapımı bence herkes tarafından denenmeli ve tecrübe edilmeli bence.İşte tarif:
MEDOVİK-RUS PASTASI TARİFİ:
- 3 adet yumurta
- 120 gr.tereyag veya margarin
- 1 çay bardagı toz şeker
- 3 yemek kaşıgı bal
- 1,5 paket kabartma tozu
- 4 su bardagı un
- 1 paket vanilya
- 4 su bardagı çig krema
- 1 su bardagı toz şeker(dilerseniz 1 kutu Sweetened condensed milk)
- 4 su bardagı süt
- 3 yemek kaşıgı un
- 1 yemek kaşıgı nişasta
- yarım su bardagı şeker
- 100 gr.margarin
Bisküvisi için;3 yumurta ve 1 çay bardagı toz şeker iyice çırpılır.3 yemek kaşıgı balı yanmaz bir tavaya alıyoruz ve ısıtıyoruz dikkat kaynatmıyoruz sadece ısıtıyoruz.Isınınca içine kabartma tozunu ilave ediyoruz köpürene kadar yaklaşık 1 dakika pişiriyoruz.Köpüren karışımı az ılıdıktan sonra çırptıgımız yumurtalı şeker karışımına ilave ediyoruz.Ayrı bir tavada tereyagını eritip ılınmasını bekliyoruz.Ilınınca yumurtalı karışıma ekliyoruz.Son olarak unu ve vanilyayı azar azar döküp hafif sert bir hamur elde ediyoruz.Hamuru 6 eşit parçaya bölüyoruz ve üstünü örtüp 10 dakika kadar bekliyoruz.(dikkat beklemezseniz hamur açılamıyor bilginize)Dinlenen hamuru bezelerini teker teker bol unlu zeminde merdane ile açıyoruz.Şekli şemali düzgün olmaya bilir üzülmeyi pişince tencere kapagı yardımıya kesip düzeltecegiz çünkü.Yaglı kagıt serdiginiz tepsiye 1 tane yerleştiriyoruz.Ben ayrı ayır iki tepsi yaptım ve her seferinde iki tane pişirdim.Fırınnı önceden 180C ısıtıyoruz ve tepsiye yerleştirdigimiz hamurlara çatalla birkaç yerinden deliyoruz ki kabarmasın.Fırını verip 3-4 dakika pişiriyoruz.Ben ilk partiyi takribi 10 dakikada pişirdim çünküü bir türlü kızarmadılar galiba fırının çok ısınmasını beklemedim.Siz fırınınıza göre ayarlayın hafif kızarınca çıkarın.Bütün bezelere aynı işlemi uygulayın ve pişince ilk sıcaklıgı geçtikten sonra bisküvikeri tencere kapagı ile kesin.Yani tencere kapagını hamurun üstüne koyup kenarlardaki fazla parçaları çıkarın.Kenar parçaları da süslemede kullancagız.Pişen bisküvileri teker teker alıp tabaga yerleştirin her koydugunuz bisküviden sonra krema sürün üstüne.Bütün bisküviler bitene kadar builemi yapın.en üstünede sürdükten sonra kalan bisküvi parçalarını blenderdan geçirin ki un kıvamını alsın.Sonra pasta süslemede kullanın.Ve üstünü istediginiz herşeyle süsleyebilirsiniz.İsterseni çikolatalı sos dökebilrisiniz üstüne.Pastanın üstünü kapatıp 1 gün buzdolabında bekletin ancak ertesi gün yiyebiliyorsunuz.Daha lezzetli oluyor.O yüzden evde kimse yokken yapın ki pastayı bekleyemeyip tırkıklayan olmasın.
Afiyet olsun.
32 yorum:
Gerçekten rüya gibi pasta
ellerine sağlık canım muhteşem görünüyor..
Afiyetler olsun.....
Eylemcigim ayni düsüncedeyim, görüntü cok güzel, tadi da güzel ammma öyle sahane falan degil. Bisküvili pasta tadi veriyor. Ben ara kremasini cilekli yapmistim, e azindan cilek tadi daha güzel bir fark katti, ellerine saglik, sevgiler
zehra
Eylem'cim ellerine sağlık harika ol
muş sevgiler.Banada yapan olsada ye
sem:)))
Ben hiç cesaret edemedım henuz yapmaya..
Lakın ben şanslıyım çalışma arkadasım Ukranyalı ve bana sağolsun yapdı..
Tat olarak benı alıp götürmedı..Gene de lezzetli idi..
Belkı bır gün ben de cesret eder denerım Kimbilir -?
Ellerıne sağlık bereketi ile..
Sevgiler.
ellerine sağlık.
Bende daha çnce yapmıştım bu pastayı. Ama süt reçeli olan dulche de lache ile.
İnan o zaman tadı insanı uçuruyor:)
eylemmcimm,nerede idii seninn eww??
;)))
gelmemm lazımm sanaaa!
bu pastadan tatmamm lazımm gülümm..:)
bende ilk gördüğüm günden beri aklımda ama cesaret konusunda sıkıntı varr:))
ellerine sağlıkk canımm..
çookk güzell görünüüyorr:)
o damlayann bal görüntüsü bitirdi benii:
öpüyorumm canım..
sevvgiler...
eylemmcimm,nerede idii seninn eww??
;)))
gelmemm lazımm sanaaa!
bu pastadan tatmamm lazımm gülümm..:)
bende ilk gördüğüm günden beri aklımda ama cesaret konusunda sıkıntı varr:))
ellerine sağlıkk canımm..
çookk güzell görünüüyorr:)
o damlayann bal görüntüsü bitirdi benii:
öpüyorumm canım..
sevvgiler...
eylemmcimm,nerede idii seninn eww??
;)))
gelmemm lazımm sanaaa!
bu pastadan tatmamm lazımm gülümm..:)
bende ilk gördüğüm günden beri aklımda ama cesaret konusunda sıkıntı varr:))
ellerine sağlıkk canımm..
çookk güzell görünüüyorr:)
o damlayann bal görüntüsü bitirdi benii:
öpüyorumm canım..
sevvgiler...
Benimde hazır bana sunulsada yesem hiç uğraşmadan dediğim bir pasta.ellerinize emeğinize sağlık sevgiler
Eylem bende tadını çok merak ediyorum inşallah bende yapacağım bir gün :)
bende daha denemedim en yakın zamanda yapıcam ellerine sağlık Eylemcim :)
Sevgili Eylem,
Bu pastayı bende Pepela'da görmüştüm, çok uğraştıracağını düşündüğüm için yapmak için hiç heveslenmedim.
Ama resimde ki görüntünün hakkını vermek lazım, nefis görünüyor, ellerine sağlık.
Ellerine saglik canim, o kadar emek vermissin hic kotu olur mu? Hele de sen yaparsan:))
Sonsuz sevgiler.
Görüntü şahane ama :)
Muhtemelen tadınca ben de senin gibi düşünücem ki,seyretmekle yetiniyorum.
Afiyet olsun canım.
Şahane olmuş ellerine sağlık canım..
bisküvili pastaya benzermi canım oadar emek vermişsin bikere,görüntüsü çok güzel ye beni diyor ya o yeter,ellerine sağlık,sevgilerimle:)
emeğine sağlık.... seni izlemeye ve bloguma davet etmeye geldım..sevgiler..
benimde hep merak ettiğim yalnız bir türlü cesaret edipte yapamadığım bir pastaydı bu ama hala üşeniyorum dediğin gibi biri yapsada yesek yani :) ellerine sağlık canım sevgiler
Çok güzel bir pasta olmuş hem yaş pastadan daha kolay yapımı deneyelim bakalım bizd üşenmezsek :)
Eylemcim harika bir pasta olmuş. Ruslar pastacılıkta çok ileridirler. Bisküvili pasta gibi diyorsun ama evde yapılan bisküvi illa ki farklı olur. Ellerine sağlık, seni izlemeye aldım sevgiler, Pırıl.
Görüntü harika.Ellerine sağlık
aman allahım ne enfes bir görüntü:)
ellerin dert görmesin bayıldım:)
sevgiler..
Ağzım sulandı valla çoook güzel gözüküyor.
Ayşegül ün dediği gibi nerdeydi senin ev onun arkasından ben de geleyim hemen
çokk leziz gözüküyorr ellerinize sağlık en kısa zaman da bende blogumda deneceğim:)http://cafelondon.blogspot.com/
elinize saglik
ben bu tarifi pepela dan alip gecen sene ilk defa yaptim sonuc mükemmel oldu. daha sonra birdaha yaptim ama evde ilk yaptigimda bulunan kalite bal yoktu bu nedenle sonuc tad olarak eksik kaldi. bu tarifin özelligi tam kalite bal kullanmakta yatiyor. hevesiniz kirilmasin kalite bal kullanin yiyen hayran kalir zira bizim evin favori pastasi.
merhabalar bende bu pastayı merak ederken sonunda yaptım ve bayıldım. ben hamura tereyağı ve iyi kalite bal kullandım. ara kremasını çiğ kremayla yaptım üzerine çikolata eritip kapladım tadı kinder pingui ve halley arası bir pasta oldu. birde bu şekilde deneyin
BENDE BU PASTAYI KENDİ YAPTIĞIM KREMAYLA DENEDİM AMA ÖYLE AĞAM ŞAĞAM BİRŞEY ÇIKMADI DAHA SONRA SÜT KREMASI İLE DENİCEM BAKALIM NE OLACAK BİRDE KENAR KISIMLARA BİSKÜVİ KIRINTILARINI YERLEŞTİRMEKTE ZORLANDIM SÜREKLİ DÖKÜLÜYORLARDI SİZ NASIL YAPTINIZ
denedim bu pastayı ama umduğum gibi olmadı sert geldi nerde yanlışlık yaptım acaba ?
sert olmasının sebebi belki bekletme süresinin kısa oldugundan olabilir.1 gün dolapta beklerse daha yumuşak oluyor.
Pasta cok guzel gorunuyor ellerinize saglik, benim cocuklugumda bayilarak yedigim, su an Rus veya Orta Asya'li birileri yapsa da yesem doye hayal kurdugum bir pasta. Sanirim tadini cok begenmemenizin sebebi kremasi, bu lastanin en onemli kismi. Kremanin muhakkak sweetened condensed milk (sut receli) ile yapilmasi gerekiyor ki esas lezzetine sahip olsun, yoksa o guzelim tadi vermez. Tekrar deneyin derim...
Pasta cok guzel gorunuyor ellerinize saglik, benim cocuklugumda bayilarak yedigim, su an Rus veya Orta Asya'li birileri yapsa da yesem doye hayal kurdugum bir pasta. Sanirim tadini cok begenmemenizin sebebi kremasi, bu lastanin en onemli kismi. Kremanin muhakkak sweetened condensed milk (sut receli) ile yapilmasi gerekiyor ki esas lezzetine sahip olsun, yoksa o guzelim tadi vermez. Tekrar deneyin derim...
Elinize Sağlık.
Çok güzel karışık yazmışsınız.
Yorum Gönder