25 Ekim 2011 Salı

VANDAN GERİYE KALANLAR

Geri de enkaz,enkaz altında kalan hayatlar ve onların hikayeleri kaldı bizlerde.Yakın bir zamanda acılar biraz olsun hafiflediginde suçlu aranacak.Yıkılan kamu binalarının,okulların,hasar gören hastanelerin ve yedi katlı binada dahil bütün yıkılan evlerin envanteri çıkarılıp işte suçlu bu diyecekler.Hepimiz yüzlerine tükürecegiz bu insanların,hatta vatan haini ilan edecegiz.Gerçekten suçlular ama ya bunları kontrol etmesi gereken merciler de hiç suç yok mu?Hep diyoruz ya insan hayatı bu kadar ucuz mu diye evet bizim ülkemizde insan hayatı gerçekten bu kadar ucuz.Ve Kızılay depremin üstünden 2 saat geçtikten sonra Van'a vardık diyen Kızılay.Yine sınıfta kaldı.Vanın sogugunda yine insanlar açıkta kaldı.Biz Antalya gibi bir memlekette üşürken kimbilir Van da insanlar ne yapıyordur.
Geceleri uyumaya çalışırken nefesim kesiliyor.Enkazlar düşüyor aklıma kaybolan hayatlar,parçalanan aileler ve moloz yıgınları.Hayatları bir daha eskisi gibi olamayacak insanlar geliyor aklıma.Nefes alamadıgımı hissediyorum.Ben ne yapmalıyım nasıl yardım etmeliyim diye düşünüyorum.Okulların düzenledigi yardım kampanyalarına katılmaya çalışıyorum elimden geldigince.Depremzede bir eşim ve ailesi oldugu için acılarını taa içimde hissediyorum ve yardım için daha ne yapabiliriz diye düşünüyorum.Antalyalı arkadaşlara sesleniyorum peki biz bloglar olarak ne yapabiliriz bir şeyler yapmalıyız.Vandaki insanlar yalnız olmadıklarını hissedebilmeli.

5 yorum:

neslice tarifler dedi ki...

Yazını okuyunca Ankara'dan seslenmek istedim. Evet birşeyler yapılmalı. Dediğin gibi biz evlerimizde üşürken o insanlar karda kışta sokaktalar. Yaşlısı çocuğu ne haldedir. En büyük problem barınma. Bir de yardımların dağıtılmasındaki koordinasyonsuzluk. Televizyonda gördüğüm kadarıyla yardım kolileri izdihamla dağıtılıyor. Duyarlı her vatandaşın elinden geleni yaptığından eminim. Ben de kışlık kıyafet göndermeyi düşünüyorum. Bizler birarada koordinasyonu düzeltecek birşeyler yapabiliriz.

Limon çiçekleri dedi ki...

Canım ilgin için çok sağol.Gönlü güzel arkadaşım.Neler yapabiliriz...Aslında bende tam detaylı bilmiyorum ama şu mesaj gönderme ile en azından damlaya damlaya göl olur hesabı birşeyler yapabiliriz.Kullanmadığımız kışlık kıyafetler vardı.Kepez belediyesi bu konuda önayak olmuş.Kimse yokmu derneği,birçok sivil toplum kuruluşları...Ben birine ileteceğim paket yaptım bunları.Benimde bildiğim bu kadar canısı..

TuruncuTatlar dedi ki...

ah eylemcim benimde içim yanıyor vanın ercişin soğunu iyi bilirim orada beş yıl yaşadım ve ercişte oturduğum ev içinde tanıdığım insanlarla birlikte harebeye döndü. Geceleri uyuyamıyorum uyuduğumda da enkazdan arkadaşlarımı çıarmaya çalışıyorum. elimizden ne geliyorsa büyük küçük herşey yapılmalı allah oradakilerin yardımcısı olsun ben artık umudumu kaybetmeye çalışıyorum oradakiler umudunu kaybetmesin inşallah bi haber beklemeye devam..

Banu dedi ki...

Yüreğine sağlık canım hepimiz elimizden geleni yaptık yardım battaniye umarım yerlerine ulaşmıştır. Rabbim yardımcıları olsun...
Şimdiden iyi bayramlar kocaman sevgiler:))

çeşnici Handan dedi ki...

Eylemcim Bayramın kutlu olsun. Sevgilerimle.