9 Şubat 2011 Çarşamba

KAVURMALI PİDE

Kavurmalı pideyi hep restorantlarda yerdim.Ama evde hiç denememiştim.Kavurmayı çok seven ben neden evde hiç bu pideyi yapmadım bilemiyorum.Ama sonunda kısmet oldu ve haftasonu evde pide şenligi düzenledik.Kıymalı pidenin yanına az miktarda olan kavurma ile de 1 adet pide yaptım.Gerçi tadımlık oldu ama olsun.Bir daha ki sefere daha da çok yaparım.Çünkü bizimkiler bayıldı.İşte tarif:
KAVURM ALI PİDE MALZEMELERİ:
  • 1 su bardagı süt
  • 1 çay bardagı sıvıyag
  • 1 su bardagı kadar ılık su
  • yarım paket yaş maya veya 1 paket toz maya
  • 1 tatlı kaşıgı tuz
  • 3-3,5 su bardagı kadar un(azar azar döküp kıvamını ona göre ayarlamaya çalışın)
İç Malzemesi:
  • 200 gr.kadar kavurma(ben evde kavurmam az oldugu için size tahmini bir kavurma miktarı veriyorum)
  • 1 veya 2 yumurta sarısı(üstüne sürmek için)
  • tereyag(piştikten sonra üstüne sürmek için)
Ilık suyun içinde yarım yaş maya eritilir.Derin bir yogurma kabına sütü ve sıvıyagı döküp karıştırın.Üzerine unu azar azar dökün sonra mayayı ve tuzunu ekleyerek karıştırmaya devam edin.Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar un ekleyerek yogurmaya devam edin.İstenen kıvama geldikten sonra üstünü nemli bir bez ile örtüp mayalanmaya bırakalım.(hamur iki katına çıkacak).Bu arada aldıgımız kavurmayı elimizle parçalayıp ufalayalım.Ilık suyun içinde yarım yaş maya eritilir.Derin bir yogurma kabına sütü ve sıvıyagı döküp karıştırın.Üzerine unu azar azar dökün sonra mayayı ve tuzunu ekleyerek karıştırmaya devam edin.Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar un ekleyerek yogurmaya devam edin.İstenen kıvama geldikten sonra üstünü nemli bir bez ile örtüp mayalanmaya bırakalım.(hamur iki katına çıkacak).Mayalanan hamurdan portakal büyüklügünde parçalar kopararak bir kenara bırakıp üstünü örtelim.Her hamur parçasını oklava yardımıyla çok ince ve çok kalın olmayacak şekilde oval olarak açalım.Üstüne kavurma koyalım ve hamurun kenarlarını kavurmalı malzeme üstüne dogru kapalı bir şekilde kapatalım.Yani hamuru iki uçlarını ortada birleştirecek şekilde kapatıyoruz.Sonra üstüne yumurta sarısı sürelim.Önceden 180C ısıtılmış fırında üzeri pembeleşene kadar pişirelim.Fırından çıkardıktan sonra üstüne tereyag sürelim.
Afiyet olsun.

19 yorum:

Damak Tadı dedi ki...

Bir ara anneciğim sıklıkla yapardı babacığa canım..Ellerine sağlık yine çokkk nefis..Afiyetler olsun..Öpüyorum..)

ebruliyemektarifleri dedi ki...

kavurmayı zaten seven ben bir de pidenin arasına girince yeme de yanın da yat olurum galiba...

ellerine sağlık canım....

Saglıklımutfak dedi ki...

A evet ya kavurmayı bende çok severim ve uzun zamandır yememiştim:) ellerine sağlık

derya dedi ki...

Canımmm ellerine sağlık pide süper
kavurmayı çok severim eminim çok le
zizdir öpüyorum.

LezzetHane (Buket) dedi ki...

Ellerine sağlık nefisss olmuş ne zamandır aynı öyle bir pidenin kıymalısını yapmak vardı aklımda ama kavurmayı hiç düşünmemiştim gerçekten de mükemmel olmuş afiyet olsun.

Gunes ile LEZZETLI TATLAR ZAMANI dedi ki...

hımm karnım acıktı eline sağlık .:)

Şengülce dedi ki...

annem pidenin kokusu sayfama kadar geldi hu hu misafir geldim pideden kaldımı .ellerine sağlık canım..

xcelis dedi ki...

Ablacım nefis görünüyor Ellerine sağlık öğle yemeğimde patateslisini yedim ama hazır tabi :(
Tarifin için tşkler.
Sevgiler.

YeMeK vAkTi/AyLiN dedi ki...

Ellerine sağlık canım pide nefis görünüyor..Zaten kavurmaya bayılırım :)


Sevgilerimle

**kalpkurabiye**deniz** dedi ki...

Eylem Hanım;
ellerinize emeklerinize sağlık..
pek lezzetli pek güzel görünüyor..
sevgilerimle..
mutlu akşamlar dilerim..

annemineli dedi ki...

Canım; çok leziz ve lezzetli görünüyor,ellerine sağlık...sevgilerrr...

Zeynep dedi ki...

bayılınmayacak gibi değil yani:)))acayip lezzetli görünüyor
ellerine sağlık eylemcim

Limon çiçekleri dedi ki...

Bende çok seviyorum ama biraz fazla yiyince ağır geliyor.Eylemciğim maaşAllah harika bir pide görüntüsü.Allahtan karnım tok şu an yoksa ekrana yapışmıştım:))

Sadece Yemek dedi ki...

Ellerine sağlık canım görüntüsü iştah bakartıcı...Afiyet olsun.sevgiler.

Nilgün dedi ki...

Ellerinize sağlık, tarifinden anlaşılıyor ki nefis olmuş. Sağlık ve sevgi dileklerimle..

Armina dedi ki...

Ellerine sağlık çok leziz görünüyor.

Cafe Pepela dedi ki...

Off! Mis !
Vallahi mis :)

susamcorekotu dedi ki...

ayyy eylemcim naptın sen yaa bu saatte?? kaçtım ben:)))
sevgiler

ŞÜKRAN dedi ki...

Kavurmalı günler geride kaldı artık tansiyon hastası olunca inanın herşeyi korkarak yer olduk.. Kavurmayı çok severim ve benimde anneciğim bunun gibi ve etli ekmek şeklinde yapardı.. sanki o günlere dönmüş gibi oldum.. Güzel paylaşımların için güzel bloğuna kocaman sevgiler