KREMALI LİMONLU KEK
Daha önceden yani Sinangil unlarının bana geldigi zaman yaptıgım bir tarifti.Ama bu keki yayınlamaya ancak fırsat geldi.Ne zamandır kek tarifi vermedigimi fark edince arşivi biraz karıştırdım.Ben ekşi tatlara oldum olası bayılmışımdır.Küçükken limon tuzunun içine nane,kırmızı biber döker yerdim.Nasıl yerdin diye sormayın çünkü şimdi yermiyim diye düşünüyorum.Mesela dondurma yerken bile tercihim hep ekşi dondurmalardan yanadır.Yani diyecegim o ki bu keki kendim için yaptım.Arasına tatlı bir krema koyarak bizimkileri de kandırır yediririm zannettim ama olmadı maalesef. İşte tarif:
LİMONLU KEK MALZEMELERİ:
- 3 adet yumurta
- 1-1,5 su bardagı toz şeker
- 1 su bardagı yogurt
- 1 su bardagından iki parmak eksik sıvıyag
- aldıgı kadar Sinangil limon aromalı kek unu(2-2,5) su bardagı kadar olmalı.Az gelirse eklersiniz)
- 1 paket vanilya
- kabartma tozu(ben kullanmadım çünkü sinangilin unları kendinden kabartma tozlu)
- eger sinangil unu kullanmayacaksanız limon kabugu rendesi ve bir miktar limon suyu
DOLGU KREMASI İÇİN MALZEMELER:
- 3 su bardagı Süt
- 2 adet yumurta sarısı
- 1-1,5 çay bardagı toz şeker
- 1 çay bardagı un
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşıgı mısır nişastası
Keki için yumurta ve şekeri mikserle iyice çırpalım.Sonra içine sıvıyag ve yogurdu ekleyip çırpmaya devam edelim.Sıvı karışımın içine unu ve vanilyayı (kabartma tozu dedigim gibi kullanmadım çünkü sinangil unlarının içinde kabartma tozu var)eleyerek azar azar döküp tahta kaşıkla karıştıralım.Ve yaglanmış kek kalıbına dökelim.Önceden 180C ısıtılmış fırına verelim.30 dakika kadar pişirdikten sonra fırından çıkarıp sogumaya bırakalım.Ayrı bir yerde vanilyalı kreması için vanilya hariç tüm malzemeleri bir tencereye koyalım.Ve çırpalım.Sonra orta ateşli ocakta çırpma teli ile sürekli karıştırarak pişirelim.Kaynamaya başlayınca bir iki kez daha karıştırıp altını kapatalım.Ve vanilyasını ekleyip karıştıralım.Ilınmaya bırakalım.Kremayı arada karıştırırsak kabuk tutmasını önlemiş oluruz.
Soguyan keki ortadan ikiye keselim.Alt keki genişçe bir servis tabagına alalım ve üstüne vanilyalı kremasından bolca sürelim.(ben sadece içine sürdüm ama istenirse kremadan bir miktar ayırıp üstüne de sürebilirsiniz)Ve üstüne diger kek parçasını kapatalım.Bu şekilde bir süre bekledikten sonra dilimleyerek servis yapalım.
Afiyet olsun.
9 yorum:
Canım ellerine sağlık bayılırım li
monlu lezzetlere sevgiler...
Kek çok güzel olunca hemen hemen yarısı bitmiş az daha resim çekilmeye fırsat kalmıyacakmış. Ellerinize sağlık.
Saygılar.
Bu tam ablamalamın istediği gibi bir tarif.Teşekkürler canım.
Sevgiler:)
Ellerine sağlık canım. Limonlu keki bende çok severim.
Ellerine sağlım eylemcim.Senin her yaptığın şeyi çok beğeniyorum buda harika olmuş
Eylem'ciğim,limonlu kekleri bende çok seviyorum canım..Ne tesadüf bende de limonlu kek var bugün..Ellerine sağlık canım..)
Slikon kek kalıbını diğer kalıplarımı kullandığım gibi kullandım yine..Fakat kim ne derse desin,metal ve döküm kalıpların yerini tutmuyor..Ortasının neden pişmediği konusunda hiç bir fikrim yok canım..Fakat bunu bana maille çok soran oluyor..Neden bende şimdi merak ettim..
Sevgiler..
Pirinç pilavına bile limon sıkıp yiyen ben için harika bir lezzet.
ellerine saglik canim cok guzel gorunuyor
limonlu,kremalı harika..aldım tabağı eylemcim...eline sağlık canımın içi ....öptüüümmm çok ....
Yorum Gönder