3 Ağustos 2010 Salı

FIRINDA SOSLU ÇİPURA

Çipura benim en sevdigim balık çeşitlerindendir.Aslında en sevdigim lafı da benim için çok iddialı çünkü balıkla aram hiçbir zaman iyi olmadı maalesef.Ama çipurayı diger balıklara oranla daha iyi yiyebiliyorum.İşte tarif:
FIRINDA SOSLU ÇİPURA MALZEMELERİ:
  • 2 adet çipura
  • 1 adet limonun suyu
  • bir miktar zeytinyagı
  • sarımsak
  • tane karabiber
  • tuz
  • bir miktar maydanoz
  • Defne yapragı
  • 1 adet kuru sogan
Çipuraları balıkçınıza temizlettikten sonra evde bir güzel yıkanır.İçine ve dışına zeytinyagı ve tuz serpilir.Borcama veya tepsiye yerleştirilir.Ayrı bir yerde limon suyu,bir miktar zeytinyagı,ezilmiş sarımsak,tane karabiber,ufak dogranmış maydanoz,defne yapragı ve yarım ay şeklinde dogranmış kuru sogan karıştırılır ve balıkların üstüne gezdirilir.Önceden 200C ısıtılmış fırına verilir.Pişince servis tabagına alınır.
Afiyet olsun.

13 yorum:

yetur dedi ki...

bende senin gibiyim eylemcim sadece balık olarak çipurayı seviyorum.ızgara veya kızartma olacak.eline sağlık nefis görünüyor.afiyet şifa olsun sizlere öpüyorum çokkk...

YEMEK VAKTİ AYLİN dedi ki...

ellerine sağlık eylemcim yine harika görünüyor....
ben çoğu balığı yerim ama kılçığı kolay temizlendiği için çipura ve levrek favorim:)

DUSBAHCESI dedi ki...

Bende tam tersi, hangi balik olursa olsun bayila bayila yerim. Bu hazirlamis oldugun balikta nefis gorunuyor! Ellerine saglik.

mintininmutfağı dedi ki...

eylemcim süpersin,süper bir görüntü gerçekten.ellerine sağlık.çipura benim tek tercihim.resim süper ve iştah kabartıyor.sevgiler

derya dedi ki...

Eylemcim ellerine sağlık nasılda göz alıcı görünüyor sevgiler...

Saglıklımutfak dedi ki...

Ah ne de güzel yatmış öle tabakta . gel beni ye beni diyor. Balığa bayılırım . Denizden babam çıksa yerim . eline sağlık Eylemciim

karabidikim dedi ki...

Balığın her türlüsünü çok severim.Ellerine sağlık canım nefis görünüyor

sarkaç dedi ki...

Ege'de de ayrı bir yeri vardır çipuranın. Sadece Ege'ye özgüymüş gibi sahipleniriz farketmeden.
Limonlu sosla daha da güzel olmuştur eminim. Ellerinize sağlık.

aylin dedi ki...

oh ne güzel görünüyor ellerine sağlık balığı çok seven biri olarak olsada yesem diyorum:)sevgiler

Fuat Gencal dedi ki...

Çok canlı görünüyor. Şifa dolu bir lezzet. Ellerinize sağlık.

Saygılarımla.

mormenekselerr dedi ki...

ellerine sağlık bir çanakkaleli olarak balığı çok severim

Gelibolu17 dedi ki...

Etkinliğimize buyrun.

Gönderen:gelibolu17

HTTP://PORSELENDEMLİK.BLOGCU.COM

HTTP://GELİBOLU17.BLOGSPOT.COM

TARAFINDAN HAZIRLANMIŞ OLAN

İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ-4-EV SAHİBELİĞİNİ


11 AĞUSTOS 2010 - 1 EYLÜL 2010

tarihleri arasında GELİBOLU17/MİDEDENKALBE.BLOGSPOT.COM adresimde
ben yapacağım.
her türlü yemek,çorba,tatlı,tuzlu iftar ve sahur için hazırladığınız tarifleri,
sayfanızda yayınlayıp bana haber verirseniz,sayfamda severek yayınlayacağım...
şimdiden katılımlarınıza çok teşekkür ediyorum...
sevgiler

Not: Gündüz evimde MUKABELE okuttuğum için yolladığınız tariflerinizi yayınlamakta gecikirsem lütfen kusura bakmayın,mümkün olduğunca geciktirmemeye çalışacağım,olabilecek gecikmeler için şimdiden affınıza sığınarak özür dilerim..
sevgiler,selamlar

Vakit Buldukça - EsEr dedi ki...

Ben de balık yemeye bu tarifle başladım. Şimdi de pratik hazırlanışı ile kurtarıcımdır kendileri..