15 Nisan 2010 Perşembe

BİSCOTTİ ÜZÜMLÜ ve DAMLA ÇİKOLATALI

Blog arkadaşlarımın birinde görüp tadını merak ettigim bir tarifti.İnternetten uzun bir araştırma sonunda cafefernando(cenk'in) sitesinde ki tarifi degişiklikler yaparak denemeye karar verdim.Bizimkiler ne kadar sert olmuş bu kurabiyeler dediler ama yine de tadına bayıldılar anladıgım kadarıyla biscottinin özelligi sert olması.Zira piştikten sonra tekrar fırına veriliyor.İşte tarif:
BİSCOTTİ MALZEMELER:
  • 2 adet yumurta
  • 1 adet yumurtanın beyazı(üstüne sürmek için)
  • 2 su bardagı un
  • 2 yemek kaşıgı kakao
  • 1 çay kaşıgı karbonat
  • yarım çay kaşıgı kabartma tozu
  • az tuz
  • 100 gr.tereyag(oda sıcaklıgında olacak)
  • 1 su bardagı toz şeker
  • istenilen kadar kuru çekirdeksiz üzüm
  • istenilen kadar damla çikolata
Unu,kakaoyu,karbonatı,tuzu,kabartma tozunu derince bir kaba eliyoruz.Oda sıcaklıgındaki tereyagını mutfak robottunda iyice yumuşayana kadar çırpıyoruz içine şekeri de ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.2 adet yumurtayı ve 1 adet yumurta sarısını hafifçe çırpıp tereyaglı ve şekerli karışıma yediriyoruz.Sonra bu karışıma unlu karışımı azar azar dökerek yoguruyoruz ve birbirine yediriyoruz.En son olarak üzümü ve damla çikolatayı da ekleyerek biraz daha yoguruyoruz.Hamuru iki parçaya bölüyoruz ve herbir parçayı rulo haline getiriyoruz.Ve yaglı kagıt serili iki ayrı tepsiye veya tek tepsiye yerleştiriyoruz.Ruloların tepesinden hafifçe bastırarak düzeltiyoruz.Kalan 1 adet yumurta akını az çırpıp ruloların üstüne sürüyoruz ve üstüne de bolca toz şeker serpiyoruz.Önceden 180C ısıtılmış fırında yaklaşık olarak 20-25 dakika pişiryoruz.Pişen ruloları fırından aldıktan sonra 30 dakika kadar sogumasını bekliyoruz ve soguduktan sonra da dilimliyoruz.Dilimledigimiz biscottileri tel fırın tepsisine diziyoruz ve fırını 150C azaltıyoruz ve biscottileri tekrar fırına veriyoruz.Yaklaşık 20-30 dakika kadar.Hava almayan bir kapta bir hafta tazeligini koruyormuş.(bizimkiler sert diye söylendiysede hepsini aynı gün yediler.Yapımı biraz zahmetli gibi geldiyse de ilk başta bana aslında zahmetli degil bence.)
Afiyet olsun.

16 yorum:

derya dedi ki...

Canım ellerine sağlık biscotti ger
çekten harika oluyor.Artık bana uğ
ramaz oldun hayırdır:))Kocaman öpü
yorum...

ebru dedi ki...

Sevgili Eylem ellerine sağlık canım. Ben de hep denemek istiyorum ama dediğin gibi zor geliyor ve hep erteliyorum. İnşallah bir gün deniycem :))

F İ L İ Z dedi ki...

bende denemek istiyorum ama fırsat bulamadım bi türlü
ellerine sağlık.

ARZU dedi ki...

Ellerine sağlık. Ne kadar zaman alsada yapılmaya değer bir kurabiye

GÜL dedi ki...

ellerine sağlık nefis görünüyor

e.esma.albayrak dedi ki...

çayla birlikte çok tüketirim lokumlusu şahane oluyor tavsiy ederim
arasına azcıkda yemiş serptinmi tamamdır...

şehnaz dedi ki...

eylemcim süper görünüyor....ellerine sağlık canım..

tatlilar gülcandan dedi ki...

Ellerine saglik canim benimde sevdigim lezlet Hayirli aksamlar afiyet olsun.

Kendimce dedi ki...

hatta ne kadar gevrek olursa o kadar makbul ellerine sağlık ben bir kez yapıp işyerine götürmüştüm hala tekrarını istiyorlar ellerine sağlık

Miskokulu Lezzetler -Mine- dedi ki...

Eylemciğim bende denemedim.Sanki sert olunca evdekiler yemeyecekmiş gibi geliyor.Ellerine sağlık.Sevgiler.

lezzet sefasi dedi ki...

Ah simdi birtane olsa ne iyi olurdu kahvemin yaninda.
Ellerine saglik arkadasim.
Sevgiler
sefa

Birsel ve İrem dedi ki...

Harika görünüyor, ellerine sağlık. Ben de bademli-üzümlü denedim. Bekledikçe daha da güzelleşiyor. Afiyetler olsun. Sevgiler.

Zehra Gürgen dedi ki...

aa biscotiyi çok seviyorum ama taatlısını.tuzlusunu nedense pek sevmedik.çok güzel görünüyor canım ellerine sağlık

Hatice dedi ki...

merhaba, biscotti benim de denemek istediğim bir lezzet, ellerine sağlık, sevgiler...

ahsenin dünyası dedi ki...

ellerine sağlık canım bende denemek isterim çok güzel görünüyor

NEŞELİ GÜNLER dedi ki...

BENİMDE MERAK ETTİM BİR TATDIR.ELLERİNE SAĞLIK
SEVGİLER