4 Mart 2010 Perşembe

ARTAN PİLAVDAN BÖREK ve DOSTLUK BİLDİRİMİ

Bizimkiler kalan pilavı ısıtıp yemeyi sevmezler.Ben genelde ertesi güne kalacak kadar pilav yapmam ama eger yaptıysamda kalan pilavdan börek yaparım.Geçen gün havuçlu pilav yapmıştım.Biraz fazla yapmışım hemen ertesi gün börek yapmak şart oldu. İşte malzemeler:

MALZEMELER:
  • 6 adet yufka
  • artan pilav veya haşlanmış pirinç
  • süt(yufkaların ara katlarına ve üstüne sürmek için)
  • sıvıyag(yufka ara katlarına ve üstüne sürmek için)
  • az yogurt(üstüne sürmek için)
  • yarım şişe soda(üstüne dökmek için)


Eger artan pilavınız yoksa bir miktar pirinci pilav yapar gibi pişiriyorsunuz.(içine tuz ve karabiber koyarsanız daha güzel olur.)Altı yaglanmış tepsiye birinci kat yufka serilir ve üzerine sıvıyag ve süt karışımından sürülür.2.yufaka da serilip yine sıvıyag süt karışımı gezdirilir.3.yufka serilir ve üstüne artan pilav yayılır.Diger yufkalara da aynı işlem uygulandıktan sonra en son yufkanın üzerine de sıvıyag,süt ve az yogurt karışımı sürülüp sonra üstüne yarım şişe soda dökülür ve dilimlendikten sonra 180C önceden ısıtılmış fırında üstü kızarıncaya kadar pişirilir.

Afiyet olsun.


Dostluk bildirimini bana gönderen arkadaşım ahsen58'e teşekkür etmek istiyorum.Bu blog sayesinde çok güzel insanlarla tanıştım.Şahsen tanışma fırsatım olmamış olsa da hepinizi çok seviyorum.Bu bildirimi bütün blog arkadaşlarıma yolluyorum.

22 yorum:

derya dedi ki...

Canım ödülün için tebrik ederim bö
reğinde harika ellerine sağlık koca
man öpüyorum...

yemek yapalım dedi ki...

bu tarifi daha önce makarnayla yapıldığını görmüştüm,pilavlada çok güzel olmuş.
hem artan pilavlar değerlniyor hemd nefis bir börek oluyor

ellrine sağlık

3prenses dedi ki...

çok enteresan bir börekmiş.denemeği düşünüyorum:)

cansudere dedi ki...

dostlukların daim olsun canım. börek çok degişikmiş. sevgiler..

annemineli dedi ki...

Güzel bir akıl,göbete diye bir börek bilirdim,ona benzemiş,ellerinize sağlık.Dostluk ödülünde hayırlı olsun..Sevgilerrrr.....

papatya dedi ki...

Oncelikle tebrikler canim..Borekse harika kalan pilavlar en guzel bu sekilde degerlendirilir sanirim.
Sevgilerimle..

ŞANSLI dedi ki...

Dostlukların kalıcı olsun canım.
Sevgiler...

umutluhayat dedi ki...

pilav ve yufka ilk kez duyuyorum .ellerinize sağlık

EZGİLİ TARİFLER dedi ki...

hiç denemediğim bir tat.ellerine sağlık.iyi fikirmiş.sevgiler.

EZGİLİ TARİFLER dedi ki...

CANIM İYİ GECELER.SAYFAMA UĞRARMISIN SENİ MİMLEDİM.

SeViL ( DenizFeneri ) dedi ki...

İyi fikir..
Ben genel de artan pilavı kadınbudu köfte de kullanıyordum..
Ellerıne sağlık afiyetler olsun bereketi ile..

Pembe Tatlar dedi ki...

Canım ödülün için tebrik ediyorum..

Ellerine sağlık börek için gerçekten ilk defa duyuyorum aklıma yazdım:))

ANALI KIZLI HER TELDEN dedi ki...

ellerine sağlık canım annemde yapar pilavlı börek ama ben daha hiç denemedim

Özlem dedi ki...

Ben bu tip tarifleri çok seviyorum, artan yemekler de israf olmuyor, hem de üst üste aynı yemekler yenmemiş oluyor. Çok iyi fikir canım ellerine sağlık.

Keskinli,Ikizlerinannesi dedi ki...

makarnali böregi biliyordum ama pilavlisini hic duymadim dogrusu
ilginc geldi ellerine saglik sevgiler

orgucuoyuncakcınine dedi ki...

Günün kutlu olsun.Sabah sabah ağlattın beni.Rahmetli babaannemin böreğini yapmışsın pekçok kişi bilmez ama nasıl güzel olur.Hem çok lezzetli hemde artık yemek değerlendirmesi.ellerine sağlık

havvanur dedi ki...

eltim karslı prinçli ve kıymalı börek yapıolar çokta nefis oluyo ellerine sağlık eylemcim kadınlar gününü kutluyorum sevgiler

Bucanni dedi ki...

Kadınlar günün kutlu olsun canım. sevgiler...

Damak Tadı dedi ki...

Çok değişik olmalı böreğin canım..Hiç tatmadım dha önce..Fakat pilavı bu şekilde değerlendirmen çok güzel olmuş,ellerine sağlıkk..


Kadınlar günün kutlu olsun..Sevgiler..

NERİ dedi ki...

Teşekkürler,sizinde Dünya Kadınlar Gününüz kutlu olsun,sevgiler

GAMZELİ ANNE dedi ki...

ödülünmü tebrik ediyorum ve teşekkür ediyorum canım ...kadınlar günün kutlu olsun:)

Adsız dedi ki...

cok sey ogrendim