10 Aralık 2009 Perşembe

FIRINDA İSTAVRİT



Balık mevsimi açıldı açılalı her hafta bir veya iki defa balık yer olduk.İstavriti fırında pişirmek benim fikrimdi.Eşime kalsa kızartmak balıga çok yakışıyor diyor.Belki de haklı ama sanki fırında pişince besin degeri kaybolmuyormuş gibi geliyor nedense bana.Bu arada oglumun ve bizim hastalıgımızdan dolayı iyi dileklerini ileten tüm arkadaşlarıma ve özellikle Sevil arkadaşıma teşekkür etmek isitiyorum.
Malzemeler:

  • 1 kilo istavrit
  • 1 adet kuru sogan
  • bir tutam maydanoz
  • sıvıyag
  • limon suyu
  • tuz
İstavritler ayıklanıp yıkandıktan sonra sıvıyag ile yaglanmış tepsiye dizilir.Ve üstüne halka halka dogranmış soganlar yerleştirilir.Ve önceden ısıtılmış 200C fırına verilir.Balık fırında çabuk pişiyor arada açıp bakmak lazım.Balıklar suyunu salıp tekrar çekince üstüne limon suyu ve sıvıyag karışımı sürülür ve maydanoz eklenir.Ve tekrar fırına verilir.Balıklar tam anlamıyla kızarıncaya kadar fırında tutulur ve pişince afiyetle yenir.
Afiyet olsun.

33 yorum:

Arzu dedi ki...

Süper görünüyor Eylem. Ellerine sağlık arkadaşım. Yarın bizde de istavrit var:)

pelince dedi ki...

Bu akşam bizde de istavrit var :) fırında hiç denemedim.. ellerine sağlık..

kizilciksurubu dedi ki...

Ooooffff istavrit, en sevdigim balik diyebilirim ama maalesef burada bulamiyorum. Cok lezzetli görünüyor, olsa da yesem:).
Ellerine saglik. Sevgilerimi gönderiyorum.

EZGİLİ TARİFLER dedi ki...

bu şekilde hiç denemedim.ellerine sağlık.enfes görünüyor.

orgucuoyuncakcınine dedi ki...

SÜPER GEÇENLERDE TEKİR FIRINDA ÖĞRENMİŞTİM BU GÜN İSTAVRİT.KIZARTMA BEN DE ÇOK SEVERİM AMA YAŞTAN DOLAYI ARTIK YEMEMEM LAZIM BUNU YARIN DENEYECEĞİM.ÇOK ÇOK GEÇMİŞ OLSUN

Mahperi dedi ki...

Biz de ailecek balığı çok seviyoruz. Erkekler hep aynı galiba bizimkilerde kızartma meraklısı.
Fırında nefis bir görüntüsü var. Ellerine sağlık

yasamladans dedi ki...

ben de yaparım bu tarifi..çok güzel oluyor..ellerine sağlık canım..

GELİNCİK MUTFAK dedi ki...

ALLAHın bize hediye ettiği en güzel lezzetlerden olan balığın her çeşitini çok severek yeriz... ellerine sağlık...

Zehra Gürgen dedi ki...

Ooo balık dedin mi sular durulur !
İstavrit yenmez mi yaa? kızartsanda fırınlasanda yeriz Eylem, sen yap yeterki..
ellerine sağlık canım

Zehra Gürgen dedi ki...

Ooo balık dedin mi sular durulur !
İstavrit yenmez mi yaa? kızartsanda fırınlasanda yeriz Eylem, sen yap yeterki..
ellerine sağlık canım

NEŞELİ GÜNLER dedi ki...

canım geçmişler olsun .
bizde eşimle balıkcıyız .ıstavriti bizde fırında yapıyoruz harika oluyor.
ellerine sağlık
sevgiler

karabidikim dedi ki...

Annemin en sevdiği balıktır bu.Ellerine sağlık nefis gözüküyor canım.

Kendimce dedi ki...

Hafta sonu biz de de balık günü çok ama çok severiz elleine sağlık

Pembe Tatlar dedi ki...

Canım ellerine sağlık...

yosunbuka dedi ki...

balık her hali ile kabulümdür eylem..ellerine sağlık..

Küçük Sofra dedi ki...

Ellerine sağlık canım...
Hamsi dışında pek balık yiyemiyorum ama bu güzel görünüyor...

Bana da beklerim, izlemeye aldım seni ;)

ALEYNA dedi ki...

ELİNE SAĞLIK CANIM ŞİFA OLSUN EFEYE.

EZGi :)) dedi ki...

ne kadar harika bir görüntü o öyle içim gitti resmen :(( ellerine sağlık canım sıcacık sevgiler

Lezzet Gemisi dedi ki...

istavriti hep tavada yaparız. fırında hiç denemedim. şahane görünüyor. ellerine sağlık canım. sevgiler..

Muhterem'le Afiyetle dedi ki...

Canım,
Çok geçmiş olsun,İnşallah ailece şimdi daha iyisinizdir.
Ellerine sağlık, istavrit nefis görünüyor.

CANDAN TARİFLER dedi ki...

ELLERİNE SAĞLIK BALIĞI HER TÜRLÜ ÇOK SEVERİM İSTER FIRINDA İSTER YAĞDA KIZARMIŞ BENCE HER İKİSİDE ÇOK LEZİZ OLUYOR..

ŞANSLI dedi ki...

Canım çok güzel görünüyor.Ellerine sağlık bu saatte canım istedi doğrusu!
Sevgiler...

Esin (Huysuzbalık) dedi ki...

Eylemcim bu erkekler hep aynı :) Benimki de sadece kızarmış balık seviyor. Ben ise fırında sosla beraber pişirilince ölüyorum balığa. Annem azıcık da kimyon koyar balık sosuna bir dene. ellerine sağlık. Sevgiler...

Esin (Huysuzbalık) dedi ki...

Eylemcim bu erkekler hep aynı :) Benimki de sadece kızarmış balık seviyor. Ben ise fırında sosla beraber pişirilince ölüyorum balığa. Annem azıcık da kimyon koyar balık sosuna bir dene. ellerine sağlık. Sevgiler...

paşakızı mutfakta dedi ki...

Canım ellerine sağlık..sevgiler..

Birsel ve İrem dedi ki...

Merhaba. Ellerine sağlık, süper görünüyor. Canım balık istedi, tarifini görünce, en kısa zamanda ben de yapacağım. Kek ile ilgili soruna gelince; Ramazan ayında aldığımız hurmalardan kullandım. Sevgiler.

Murat matak dedi ki...

Teşekkürler

Murat matak dedi ki...

Teşekkürler

Murat matak dedi ki...

Teşekkürler

Murat matak dedi ki...

Teşekkürler

faruk bas dedi ki...

Mısır unsuz yapılıyor doğru mu

faruk bas dedi ki...

Misir unsuz ve alimunyum folyosiz yapılıyor dogru mu

eylem ceylan dedi ki...

faruk bey kusura bakmayın geç dönüş yaptım mesajınıza evet ben mısır unu kullanmadım ama isterseniz mısır unu ile de yapabilirsiniz.