Ana menüye ek olarak bir de pilav yaptım.En çok sevdiğim pilav çeşididir iç pilav.Gerçi arkadaşım ciğer sevmiyormuş onu öğrendim ama geç olmuştu.Yapması biraz eziyetli ama yemesi çok zevkli oldu.
Malzemeler:
- 2 su bardağı pirinç
- 250 gr.ciğer(tavuk veya kuzu ciğeri)
- 2 adet soğan
- 4 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 2 adet kesme şeker
- 4 yemek kaşığı dolmalık üzüm
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı yenibahar
- 3 su bardağı sıcak su
- tuz
- 2 yemek kaşığı dolam fıstık(ama ben koymadım malum fıstık çok pahalı)
Ciğerlerin içine,kavurduğunuz pirinçleri ekleyin.2-3 dakika karıştırarak,pişirin.Üzerine karabiber,şeker,dolmalık fıstık,dolmalık üzüm,tarçın,tuz ve yenibaharın yarısını ilave edin.3 su bardağı suyu ilave edin.Kaynadıktan sonra kısık ateşte,suyunu çekene kadar pişirin.Ocağı kapatın.Karıştırıp havalandırın.Kalan yenibaharı üstüne serpip 10 dakika dinlendirin.Servise hazırdır.
Afiyet olsun.
9 yorum:
ellerine sağlık eylemcim çok güzel görünüyor ciğere bayılırım zatende kuş üzümüyle aram pek iyi değil ne dolmada nede plavda ben üzümsüz alayım :D
Enfes görünüyor.Ciğeri çok severim.Ellerine sağlık.
ellerine sağlık canım.sevgilerimle...
HİÇ TATMADIĞIM BİR LEZZET CİĞERİ BENDE HİÇ YEMEM AMA EMİNİM ÇOK LEZİZ OLMUŞTUR ELLERİNE SAĞLIK...
Canım çok sevdiğim bir pialv yapmışın...
Ama hiç yapmak kısmet olmadı
gerçekten süper gözüküyor.. en kısa zamanda deneyip müsadenle stemde yayınlamak istiyorum....:)
müsade ne demek.gurur duyarım.
Ellerine sağlık canım, pilavın enfes görünüyor.
canım arkadaşım bloguma bir gelir misin sana bir hediyem var:))
ilginc blog icin tesekkur
Yorum Gönder