30 Mart 2009 Pazartesi

TAVUKLU DÖVME

Malzemeler:
  • 3 adet tavuk gögüs eti ve budu
  • 1 su bardagı dövme
  • 3 yemek kaşıgı tereyag
  • 1 çay kaşıgı kırmızıbiber
  • tuz
  • karabiber

Dövmeyi akşamdan ılık suda bekletin.Ertesi gün yıkayıp tencereye koyun.Üzerini 2 parmak geçecek kadar su ilave edin.İyice haşlayıp kenarda bekletin.(Suyunu fazla koymayın,ayrıca haşlandıktan sonra suyunu süzüp yıkamayın.)Tavukları yıkayın.Tuz ve karabiber atıp 4 su bardagı suda haşlayın.Pişince iri parçalara ayırın.Haşlanan dövmeyi borcama koyun.Tavuk parçalarını üzerine yerleştirin.Tavuk suyundan 1 bardak alıp üzerine gezdirin.1 kaşık margarini üzerine koyun.Tavukların üstü kızarana kadar,yaklaşık 45 dakika fırında pişirin.Suyu azalırsa,tekrar tavuk suyu ekleyin.Fırından çıkan yemegi 10 dakika bekletin.Kalan tereyagını tavada eritip içine kırmızıbiber atın.Karışımı dövmeli tavugun üzerine dökün ve servis yapın.(alıntıdır)

Afiyet olsun.

2 yorum:

Unknown dedi ki...

heyt be.sonunda oldu.

edaca dedi ki...

ne guzel nefisssss gorunuyo mendılım :)))))