30 Mart 2009 Pazartesi

MANTARLI BULGUR PİLAVI

Malzemeler:

  • 1 su bardagı pilavlık bulgur

  • 20-25 adet mantar

  • 2 yemek kaşıgı tereyag

  • 2 adet orta boy sogan

  • 2 su bardagı tavuk suyu

  • tuz,karabiber
Mantarları üçe bölüp iyice yıkayın.Bir tavada tereyagını eritip içine tuz,karabiber ve mantarları atarak mantarların suyunu çektirin.Soganları zar şeklinde dograyın.Mantarları,soganlarla beraber pembeleştirin.Üzerine bulguru ilave edin.2 dakika karıştırın.2 bardak tavuk suyunu koyup suyunu çekene kadar pişirin.Biraz dinlensikten sonra servis yapın.(Alıntıdır)
Afiyet olsun.

4 yorum:

Eylem dedi ki...

arkadaşlar düzeldi yorum gönderme butonum.artık yazabilirsiniz.

Eylem dedi ki...

sonunda buradayım

funda dedi ki...

evet ne kadar önemli değil mi hiç olmazsa iki satır birşey...
yeniden yorum yazabildiğime seviniyorum ben de kendi adıma :)
öpüyorum canım :)

esin ve ömer dedi ki...

Mantarlısını hiç dennememiştim ilk fırsatta denicem ...