9 Mart 2009 Pazartesi

PATATES KROKET ve TAVUK KANADI

Malzemeler:
  • 500 gr.patates(Haşlayın ve ezin.)
  • 1 yumurta (sarısı patatese eklenecek)
  • 3 çorba kaşıgı un
  • Galeta unu
  • tuz,karabiber,kırmızıbiber
  • sıvıyag(kızartmak için)

Patatesi ezip ılıttıktan sonra içine yumurta sarısını,unu ve baharatlarını ilave edip yoguruyoruz.Hafif unlanmış zeminde rulo şeklini alınca İstedigimiz büyüklükte bıçakla kesiyoruz.Yumurta akını az tuz ilavesiyle çıptıktan sonra patatesi ilk önce yumurta akına sonra galeta ununa batırıp kızgın yagda kızartıyoruz.
Not:Tabagın yanındaki yeşillik su teresiymiş pazardan aldım.Ve adını ilk defa duydum.Ama tadı müthiş.Bulursanız alıp bol limon ve tuz ilavesiyle karıştırıp yemenizi tavsiye ederim.Ve bu arada tabii ki şalgam suyunu da unutmayalım.

Afiyet olsun.

2 yorum:

neslihan erzincan özgür dedi ki...

nefis görünüyor canım.ellerine sağlık.her ikisini de çok severim.afiyet olsun.sevgilerimle...

Zeynep'le Tarifler dedi ki...

en çok sevdiğim ikili:)tavuk ve patates...
birbirlerine çok yakışıyorlar bence:)
ellerine sağlık canımmm
afiyet bal olsun size
öpüyorum