KEŞLİ ve CEVİZLİ ERİŞTE TARİFİ:
- 1 su bardagı erişte
- 2 yemek kaşıgı tereyag
- 3yemek kaşıgı rendelenmiş keş(bu bir peynir çeşididir.Marketler de bulabileceginizi tahmin ediyorum.Ama bulamazsanız kaşarla da yapabilirsiniz.)
- 2 yemek kaşıgı küçük parçalara ayrılmış ceviz
Erişteyi makarna haşlar gibi haşlayıp süzüyoruz.Tencere de tereyagını eritip rendelenmiş keşi ekleyip bir süre kavuruyoruz.Bu işlem keşin biraz erimesini saglıyor.Sonra süzdügümüz erişteyi ekleyip kısık ateşte bir süre karıştırıyoruz.Ve son işlem olarak tabaga alıp üzerine ceviz ekliyoruz.
Afiyet olsun.
1 yorum:
afiyetle yen gari ....*kelebek* buradaydı ...
Yorum Gönder