10 Mart 2009 Salı

ISPANAKLI BÖREK

Hepinizin bildigi ve belki de tadına doyamadıgımız ıspanaklı böregi birde benim tarifimle denemeye ne dersiniz?
Malzemeler:
  • 5 adet yufka
  • 2 su bardagı süt
  • 2 veya 3 yumurta
  • 1 su bardagından biraz eksik sıvı yag
  • 2 yemek kaşıgı yogurt
İç malzemesi:
  • 500 gr.ıspanak
  • 1 adet sogan
  • tuz,karabiber,kırmızıbiber
  • lor
İlk önce içini hazırlayalım.Ben ıspanakları yıkayıp ayıkladıktan sonra ya soganla beraber az tuz ilavesiyle elimle ovuyorum ya da ıspanagı ayıklayıp dogradıktan sonra üstüne kaynar su döküp 2 dakika bekleyip suyunu sıkıyorum.Hem ıspanagın vitaminide kaybolmamış oluyor.İçine baratlarını ve loru katıyoruz ve bir güzel karıştırıyoruz.
Fırın tepsisini yaglayın.Birinci yufkayı kenarları dışarı sarkacak şekilde yayın.Yumurta,süt,sıvıyag ve yogurdu çırpın. Yufakanın üzerine bir kısmını sürün.2.yufkaya da aynı işlemi uygulayın ve iç malzemesini yayın.Kalan yufkaları da arasına karışım sürerek serin.Ve en son sarkan yufka kısımlarını üstüne kapatın ve karışım sürün.Dilimleyerek önceden 180 derece de ısıtılmış fırına verin.
Afiyet olsun.

1 yorum:

cansudere dedi ki...

pörekte harika görünüyor.işten geldim ve cok acım canım istedı dogrusu.