- 1 çay bardagı sıvıyag
- 1 adet kuru sogan
- 5 diş sarmısak
- 3 yemek kaşıgı pirinç
- 3 adet domates
- 2 adet kesme şeker
- 4 adet kabak
- 1 su bardagı su
- ince kıyılmış maydanoz
- tuz.kırmızıbiber,karabiber
- kaşar rendesi
Sogan ve sarmısagı incecik kıyın.Ve sıvıyag da kavurun.Pembeleşince pirinci ekleyip karıştırın.Domateslerin kabuklarını soyup,küçük dograyın.Tencereye ilave edin.Baharatını ve şekeri ilave edip,tencerenin kapagı kapalı olarak kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.Kabakları uzunlamasına ikiye ayırın.İçlerini kaşıkla kazıyıp çıkarın.Ve kabakları kaynayan suda 2-3 dakika haşlayın.Çıkardıktan sonra içlerine harcı ekleyin.Borcama dizin.Üzerine 1 su bardagı suyu ekleyin.Ve kaşar rendesini kabakların üzerine yayın.180 derecelik fırında 15 dakika yani kaşarlar eriyinceye kadar pişirin.Soguduktan sonra üstüne ince kıyılmış maydanoz serpin ve servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder