17 Mart 2009 Salı

AY ÇÖREGİ

Malzemeler:

  • 3 su bardagı un

  • 100 gr.margarin(Oda sıcaklıgında olacak)

  • yarım su bardagı ılık süt

  • 30 gr.yaşmaya veya 1 yemek kaşıgı toz maya

  • 1 su bardagı pudra şekeri
İç malzemesi:

  • 1 su bardagı dövülmüş ceviz veya fındık

  • yarım su bardagı pudra şekeri

  • 1 su bardagı çekirdeksiz üzüm

  • 1 tatlı kaşıgı tarçın

  • 1 dilim bayat ekmek içi

  • 1 yemek kaşıgı süt
Üstüne:yumurta sarısı
Ilık sütün içinde maya eritilir.Pudra şekeri ve margarin ayrı bir kapta iyice birbirine yedirilir.Bu karışıma mayalı karışım yavaş yavaş eklenir.Daha sonra yavaş yavaş un eklenir.Ve yumuşak bir hamur elde edilir.Hamurun üzerini nemli bir bezle örtülüp 1-2 saat bekletilir.Kabarmazsa endişe etmeyin.
Bu arada iç malzemesinin hepsi karıştırılır.Hamurdan limon büyüklügünde parçalar koparılarak tezgahta oval şekilde açılır ve içine 1 tatlı kaşıgı iç malzemesi konarak kapatılır.Daha sonra elimizle hafif bastırılarak çubuk yapılır.Sonra da ay şekli verilerek yaglanmış tepsiye dizilir ve üzerine yumurta sarısı sürülür.Önceden ısıtılmış 200C fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun.

5 yorum:

beyaz mendil dedi ki...

Eylem'ciğim eline sağlık.Ne zaman kalkıp yaptın bunları:))

İlknur dedi ki...

Ay çöreğini çok severim.Ellerine sağlık...

neslihan erzincan özgür dedi ki...

harika görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgilerimle...

AKDENİZ AKŞAMLARI dedi ki...

Cok guzel gorunuyorlar canım.Ellerıne saglık.sEVGILER..

cicibici bişeyler dedi ki...

Ay çöreğine bayılırım,çok güzel görünüyorlar,bu tarifle denemek isterim,ellerine sağlık!