Malzemeler:
- 1 kg olgun vişne
- yarım kilo toz şeker(2,5 su bardagı)
- 1 tane karanfil
- 2-3 çubuk tarçın
Vişnenin saplarını ayıkla yıka ve süz.Kavanoza bir kat şeker bir kat vişne olarak yerleştir.ve kapagı kapatılır.Kavanoz güneşe konur.Vişne suyunu bırakınca tarçın ve karanfil katılır. Kavanoz ara sıra sallanır. Altı ay kadar bekletilir.Süzülüp şişelere doldurulur.Bekleme süresince alkol kendiliğinden meydana gelir keskinleşir. (fotograf alıntıdır)
Afiyet olsun.
- 1 kg olgun vişne
- yarım kilo toz şeker(2,5 su bardagı)
- 1 tane karanfil
- 2-3 çubuk tarçın
Vişnenin saplarını ayıkla yıka ve süz.Kavanoza bir kat şeker bir kat vişne olarak yerleştir.ve kapagı kapatılır.Kavanoz güneşe konur.Vişne suyunu bırakınca tarçın ve karanfil katılır. Kavanoz ara sıra sallanır. Altı ay kadar bekletilir.Süzülüp şişelere doldurulur.Bekleme süresince alkol kendiliğinden meydana gelir keskinleşir. (fotograf alıntıdır)
Afiyet olsun.
4 yorum:
eylemcim vişne yerine başka meyvalarla denedin mi hiç bu tarifi vişneyi pek sevmem de :(
kavanoz hep dışardamı kalacak 6 ay boyunca.bende vişne zamanı gelince denemek istiyorum.ayrıca 6 aydan önce kullanılamıyormu?selam ve sevgiler.ayten
ayten hanım ben bu tarifi bir kitaptan almıştım.Denemek kısmet olmadı ama sizin için araştırdım.her hafta kavanozun kapağını açmadan çalkalayın.5-6 ay boyunca serin ve karanlık bir yerde bekletin.en son süreçtede bir tülbent yardımı ile süzüp şişelere koyun.5-6 ayda ancak fermentasyona ugruyor. -
Eylem hanım ilginize çok teşekkür ederim.kısmetse deneyeceğim.sevgiler
Yorum Gönder