22 Şubat 2009 Pazar

SODALI KARNIBAHAR KIZARTMASI

Malzemeler:
  1. 1 adet karnıbahar
  2. yarım su bardagı maden suyu
  3. 1 yumurta
  4. 3 çorba kaşıgı un
  5. 1 çay bardagı rendelenmiş kaşar
  6. tuz,karabiber
  7. sıvı yag(kızartmak için)
Karnıbaharı çiçek çiçek koparın ve kaynayan suda 8 dakika haşlayın.Çıkardıktan sonra üzerlerine tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.
Yumurtaları çırpın,maden suyu,unrendelenmiş kaşar ve tuz ekleyerek tekrar çırpın.Haşlamış oldugunuz karnıbaharları bu karışıma bulayarak kızgın yagda kızartın.İsterseniz üzerine sarmısaklı yogurt da ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.

5 yorum:

kardelen dedi ki...

bende aynısını yaptım çok lezzetli oldu ellerine sağlık

MUTFAKISTAN dedi ki...

cok guzel olmus elinize saglik
sevgiler

SİHİRLİ OKLAVA dedi ki...

selam canım ben de geçen ilk defa sodalı yapım çok güzel oldu...senin de ellerine sağlık...sevgiler..

tatesal dedi ki...

SODALISNI HİÇ DENEMEMİŞTİM AMA ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR.ELLERİNE SAĞLIK.NEYSEKİ BİZİM EVDE BROKOLİ VE KARNIBAHARA HAYIR DİYEN YOK...
SEVGİYLE KAL.

bernayıldız dedi ki...

sodalısı cok farklı ve daha lezzetli oluyor ben uzun zamandır yapmıyordum simdi yapacagımm :)
bu arada bende blogumda bir cekilis yapıyorum katılımlarınızı beklıyorum gerekli bilgi linktedir..
http://sevimyildiz.blogspot.com/2011/12/gusto-confiserie-cikolatalarndan-hediye.html
sevgiler