Yeni bir tarifle yine karşınızdayım arkadaşlar.Yogurtlu pideli kebap.Aynı iskender gibi oluyor.Denemenizi tafsiye ederim.Evdekiler bayılacaklar.Bizimkiler çok severk yiyiyorlar.
Malzemeler:
- Yarım kilo kuşbaşı et(kuzu veya dana)
- 2 sogan
- 3 domates(Rendele)
- 3 çorba kaşıgı tereyag
- 1-2 pide
- 150-200 gr.süzme yogurt
- tuz,karabiber
Soganı rendeleyin.Ve suyunu alıp ete ilave edin.1-2 saat etler sogan suyunda beklesin.Bu etlerin yumuşak olmasını saglar.
2 yemek kaşıgı tereyagını tencerede eritin ve etleri ilave edin.Etler suyunu salıp tekrar çekinceye kadar pişirin.Etler suyunu çekince rendelenmiş domatesi ekleyin.Ve bir süre de böyle pişirin.Daha sonra etlere 1 su bardagı su ekleyin ve etler yumuşayana kadar pişirin.İndirmeden önce tuz ve karabiber ekleyin.
Pideleri ısıtın ve küçük kesin.Pideleri tabaga yerleştirin.Kalan 1 yemek kaşıgı tereyagını eritip pidelerin üzerine dökün.Ve son olarak az su ile süzme yogurtu karıştırıp pidelein üzerine dökün.Sonra da üzerine etleri koyun.
Afiyet olsun.
1 yorum:
lezizzzz :) ellerine sağlık :)
Yorum Gönder