25 Şubat 2009 Çarşamba

BUGDAYLI VE MISIRLI YOGURT ÇORBASI

Çocukların da severek yedigi bir çorba tarifi vermek istedim bugün size.Hem çok leziz hem de besleyici.
Malzemeler:

  1. 1 veya 2 su bardagı bugday

  2. yarım su bardagı mısır(haşlanmış)

  3. 1 yumurta

  4. 1,5-2 yemek kaşıgı un

  5. 500 hr süzme yogurt

  6. 3 diş ezilmiş sarmısak(istege baglı)

  7. tuz
Üstüne:

  • 1 yemek kaşıgı tereyag

  • kuru nane

  • toz kırmızı biber
Bugdayı bir gün önceden ıslatın.Ertesi gün haşlayın.Yogurdu,unu ve yumurtayı,suyla boza kıvamına gelinceye kadar tencere de ezin.İçine haşlanmış bugdayı ve haşlanmış mısırı ekleyin.Karıştırarak pişirin.Tuzunu ve sarmısagını ekleyin.Üstüne tava da tereyagını eritin ve kırmızı biberi ve naneyi ekleyin.Bu karışımıda çorbanın üzerine dökün.1-2 taşım kaynattıktan sonra altını kapatın.
Afiyet olsun.

5 yorum:

MERT dedi ki...

valla şu becerikli annelere bayılıyorum. Nasıl yapabiliyorsunuz bunları ya gerçi ben çalışıyorum akşam eve gidince yemek yapamadığım için geceden yapıyorum , ama malesef itiraf edeyim yeni tarifler deneyemiyorum. Ama şu ÇAKMA İSKENDERE bayıldıımmm.

figen

havvanur dedi ki...

bzd bu yogurtlu bugday çorbasına mısır degilde nohutla yaparız afiyet olsun eylemcim

neslihan dedi ki...

sevgili Eylem ellerine sağlık.çorban çok güzel görüyor.sevgilerimle...

beyaz mendil dedi ki...

Evet çocuklarını düşünen becerikli bir anne,bu çorba çok güzele benziyor hemen deneyeceğim.Sevgiler

ozlem dedi ki...

yaa iyiki sizin gibi yemek tarifi yayınlayanlar varda bende birşeyler öğreniyorum çünkü yiğitden(oğlumdan)önce mutfağı hiç sevmezdim şimdi mecburum

veeee bu güzel görünen çorbayı en kısa zamanda yapacağımm teşekkürler