24 Mayıs 2016 Salı

PASTANEDEN ALINMIŞ GİBİ ÜZÜMLÜ KURABİYE

Herşeyi bir çırpıda tüketen bir toplum olduk.Acaba diğer ülkelerde yaşayan insanlarda aynı bizim gibiler mi hep merak ederim.Bu cümleyi neden mi kurdum.Kendi yaşantıma,çevreme ve yaşadığım şehre bakıyorum.En basitinden kullandığımız telefonlara bakın mesela.Altı ve üstü telefon.İnsanlar sana ulaşabilsin diye icat edilmiş bir alet değil mi?Ama öyle değil aslında.Aldığımız yeni telefonu bir çırpı da kullanıyoruz ve hep yenisinde kalıyor gözlerimiz.
 Yukarıda ki video bunu en iyi anlatan video bence.Seyredin üretmeden tüketen insan doğaya,yaşama,insanlığa ne kadar zarar veriyor görün.İhtiyacımızdan fazlasını tüketmenin dünyamıza verdiği zararları çocuklarımıza anlatmamın lazım.Bebelerimiz bilinçli bir birey olmalı büyüyünce.
Bir de tüketen toplum deyince bir zamanlar bloglar vardı.Hergün güncellenen bloglar.Yorumlar yapılıp,yorumlar alınan bloglar.Sonra instagram geldi.Günü birlik paylaşımlar,kolay kullanım.....Bir çırpı da terk ettik bloglarımızı.Diyeceksin ki senin instagram hesabın yok mu?tabii ki  var.Aklıma düştükçe bende paylaşım yapıp hesaplara bakıyorum.Ama blogdan aldığım keyfi almıyorum mesela.Yani anlayacağınız bloglarımızı da tükettik.

PASTANE USULÜ ÜZÜMLÜ KURABİYE TARİFİ:

MALZEMELER:

  • 250 gr.oda ısısında margarin
  • 3 yumurta(1 sarısı dışına sürülecek)
  • 1 su bardağından biraz fazla toz şeker
  • istenilen kadar kuru üzüm
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4-5 su bardağı un


YAPILIŞI:

  1. Margarin,yumurta ve toz şekeri mikser ile iyice çırpıyoruz.Şeker iyice eriyene kadar.
  2. Diğer bütün malzemeleri yani,üzümü,vanilyayı,kabartma tozunu koyuyoruz ve unu azar azar dökerek ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz. 
  3. Hazırladığımız hamuru 3 veya 4 eşit parçaya bölüyoruz.Böldüğümüz her hamuru merdane ile unlu zeminde açıyoruz.
  4. Açtığımız hamurları rulo şeklinde sarıyoruz.
  5. Rulo şeklinde ki hamura parmaklarımızla bastırarak hafif düzleştiriyoruz.
  6. Ve tepsiye koyup buzdolabında 15-20 dakika bekletiyoruz.Diğer hamurlara da aynı işlemi uyguluyoruz.
  7. Dolaptan çıkarınca üstüne ayırdığımız yumurta sarısı sürüp çatalla şekil veriyoruz.
  8. Hamurları verev kesip yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz.
  9. Önceden ısıttığımız 200C fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
  10. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: