19 Kasım 2015 Perşembe

MİDYE TAVANIN HİÇ TAVUKLUSUNU YEMİŞ MİYDİNİZ?

 Midye tava deyince hep Ankara gelir aklıma nedense.Oysa ki midye tava sahilleri ve sahil şehirlerini anımsatıyor insana değil mi?Ama sevdiceğimle Ankara da Kızılay da yerdik hep.Belki de o yüzden aklıma yer etmiş.Mesela balık deyince de aklıma yine hep Ankara gelir.Oralarda salaş,içeride Türk sanat müziğinin hiç duymadığım nameleri çalan,insanların birbirini rahatsız etmemek için kısık sesle konuştuğu balık meyhaneleri gelir.Ama bu bahsettiğim balık meyhaneleri 2000 yılında böyle idi hala böyle mi bilemiyorum.
 Balık,çeşitli mezeler,bir duble rakı ve herşeyden önemlisi sevdiceğim.Daha ne olsun değil mi?Midye tavayı bir de ekmek arasında da severim ben değişik bir sosla harmanlanmış bir midye tava harika olur.Ama bugünlük tavuklu olanla idare edeceksiniz.Tarifi kadıncatarifler sitesinden aldım.

TAVUKLU MİDYE TAVA TARİFİ:

MALZEMELER:

  • 500 gr.kuşbaşı doğranmış tavuk gögüs eti
  • 2 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
KIZARTMA SOSU İÇİN:

  • 1 şişe maden suyu
  • 1 su bardağı un
  • tuz,kırmızı toz biber,kekik
  • 2 diş sarımsak
TAVUKLARI BULAMAK İÇİN:

  • un
YAPILIŞI:

  1. Derin bir kaseye 2 su bardağı suyu koyup üzerine 1 tatlı kaşığı karbonat ekleyerek karıştırın.
  2. Kuşbaşı doğranmış tavuk etini bu suya koyup karıştırın ve 1 saat  kadar bu suyun içinde bekletin.
  3. Bu sürenin sonunda tavuk etlerini süzgece alın ve sularının iyice süzülmesini sağlayın.
  4. Suyu süzüldükten sonra etleri çok sık olamayacak şekilde çöp şişlere dizin.
  5. Tavuğun kızartma sosunu hazırlamak için genişçe bir kaseye un,baharatlar,rendelenmiş sarımsağı koyarak harmanlayın.
  6. Bu karışımın üstüne 1 şişe maden suyunu ekleyerek boza kıvamında bir hamur elde edin.
  7. Başka bir tabağa sadece un koyun.
  8. Kızartmak için sıvıyağı derin ve geniş bir tavaya alın.
  9. Tavuk midye şişleri ilk önce sadece una sonra maden suyu ile hazırladığımız kızartma sosuna bulayın.
  10. Kızmış olan sıvıyağın içine bırakın ve arkalı önlü çevirerek pişirin.Tavukların dışı hafif piştikten sonra ocağı orta ateşe alın ve tavuklar altını rengi alınca peçete serili tabağa alın. 
  11. Ve mümkünse sıcak servis edin.
  12. Afiyet olsun. 



2 yorum:

Deniz dedi ki...

Midye tavayı sevmem doğrusu. Ama yanında gelen o tarator sosa da bayılırım mesela. Bu tarifin tavuklu olması çok hoşuma gitti o yüzden.
Ellerinize sağlık. İyi haftasonları dilerim.

çeşnici Handan dedi ki...

Çok değişik ve güzel bir tarif olmuş. Ellerine sağlık canım.