6 Ekim 2015 Salı

BLONDİE NEDİR BİLİR MİSİNİZ?


 Valla ben daha yeni öğrendim.Browniye benziyor diyorlar ama bence tat olarak benzemiyor.İçinde beyaz toz şeker yerine esmer şeker var ayrıca bu esmer şeker de ayrı ve farklı bir tat katıyor bu keke.Yumuşaklık katıyor sanki esmer şeker ayrıca biraz da gevreklik.
 Öyle adında ki şaşalığa aldırıp içinde evde bulunamayacak malzeme olduğunu düşünmeyim.Hepimizin dolabında olan malzemelerle yapılıyor.İngilizce olarak blondie sarışın anlamına geliyor.Renk olarak bir miktar andırıyor aslında.
 İçine koyacağınız değişik malzemelerle farklı adlar alabiliyor.Mesela karamelli blondie veya benim yaptığım gidi bol cevizli ve damla çikolatalı blondie.Hatta bir sitede bunun nohut ile yapıldığını gördüm ve tarifi aldım en kısa zamanda onu da deneyeceğim.
 Ama şimdilik bu tarifle idare edeceksiniz.Bu arada söylemeden de edemeyeceğim bizim evin gurmeleri bu blondie çok beğendi.Dur bende bir tadına bakayım o zaman dedim ve gerçekten güzel olduğunu düşünüyorum.Bu tarifi mutfagımdan sitesinden aldım.Ve daha o siteye ait birçok tarifim var denenecek.
İşte tarif:


BLONDİE TARİFİ:

MALZEMELER:

       -  1 ve 1/2 su bardağı un
      -  1 tatli kasigi kabartma tozu
  • 1 çay kasigi tuz
  • 1 ve 1/2 su bardağı esmer seker
  • 170 gr. tereyagi (eritilmis ve sogutulmus)
  • 2 yumurta
  • 1 ve 1/2 tatli kasigi vanilya 
  • 1 su bardağı ceviz (kavrulmus, sogutulmus)
  • 1/2 su bardağı damla cikolata
  • 1/2 su bardağı beyaz damla cikolata(ben evde yoktu kullanmadım)

YAPILIŞI:
  1. Oval fırın tepsinizi aluminyum folyo ile kenarlardan sarkacak şekilde kaplayin ve yaglayin.
  2. Un, kabartma tozu ve tuzu  karistirin.
  3. Baska bir kapta esmer seker ve eritilmis sogutulmus tereyagini iyice karistirin. Yumurta ve vanilyayı da ekleyip iyice karistirin.
  4. Tahta kaşık ile un karisimini ekleyin ve yumurtali karisima yedirin. Fazla karistirmayin. Ceviz ve cikolatalari ilave edip karistirin.
  5. Karisimi hazirladiginiz firin tepsisine dokun ve üzerini düzleştirin.
  6. Önceden 175C'ye isitilmis firinda 22-25 dk. uzeri parlak ve catlak olana kadar pisirin.
  7. Firindan cikan tepsiyi sogutma teline koyun ve 30 dk. sogutun.
  8. Kenarlarindan bicak ile gecerek gevsetin. Sarkan aluminyum folyoyu tutarak kaliptan cikarin.
  9. Afiyet olsun.

6 yorum:

Sefa Gencal dedi ki...

Merhabalar, çok farklı bir tat ama çok leziz görünüyor. Ellerinize sağlık.

Saygılar.

Özgen dedi ki...

Harika olmuş ellerine sağlık acaba sıvıyağ kullanılmazmı merak ettim

termal kaplıca otelleri dedi ki...

Eylem hanım eşim ve kaynanam çok beğendi tarifler tam yerinde

eylem ceylan dedi ki...

özgen hanım sıvıyağ kullanılabilir fakat bu kekteki kıyır kıyırlık ancak katı yağa sağlanırmış gibi geliyor bana.

Layla dedi ki...

Merhaba, bloğunuzu çok beğendim. Böyle bir bloğa sahip olduğunuz için sizi kutluyorum.
Sizi kendi bloğuma davet etmek istiyorum. http://beyazlimon.blogspot.com/.
Teşekkürler

Duygu dedi ki...

Merhaba Eylem, tariflerimi begenmene ve paylasmana cok sevindim. Ben de senin blogunun sıkı bir takipcisiyim. Sevgiler...