1 Haziran 2015 Pazartesi

YOĞURDUNUZ TUTMADI MI?

 Hemen hemen herkesin başına gelmiştir herhalde bu durum.Yogurdu evde yapmaya özen gösteren bir insanımdır.Oğullarım yemese de eşim ve ben mutlaka yoğurt tüketiyoruz.Bazen yeterli sıcaklığı yakalayamadığımdan bazen çok sıcak mayaladığımdanmıdır nedir bilinmez yoğurdum tutmaz benim.Eminim sizinde başınıza gelmiştir.İnternette arattırınca hep çökeliğe dönderne gibi tariflerle karşılaştım.Ama ben bu hafta yoğurtsuz kalmak istemediğimden nefisyemektarifleri sitesinden bulduğun tarifi deneyip yogurdumu kurtarmaya karar verdim.
İyi ki de karar vermişim.Gerçekten tutmayan yoğurdum bu tarifle tuttu.Ve bizde afiyetle yedik.Eğer yoğurdunuz tutmadıysa bu çareyi denemelisiniz.İşte tarif:

YOĞURDUMUZ TUTMAZSA NE YAPARIZ

Hala süt kıvamında olan yoğurdu 75C ısıtılmış fırına tencerenin kapağını kapatmadan koyun.75C fırında tencerenin kapağı açık şekilde 1 saat tutun.Fırını kapatmıyoruz hep 75C yanıyor unutmayın.1 saatin sonunda fırının kapağını açıp soğumasını bekliyoruz.Sonra yoğurdu yine tencerenin ağzı açık olacak şekilde buzdolabına koyun.2-3 saat sonunda yoğurdunuz hazır.

15 yorum:

Deniz dedi ki...

Dün hayatımda ilk kez yoğurt yapmaya kalktım ve tutturamadım ben de. Süt halinde kaldı :) Dün görseydim bu yazınızı denerdim bu yöntemi. Ama ben de peynire çevirdim ablamın tavsiyesiyle. İyi de oldu, çok sevdiğim ve özlediğim uzun zamandır yapmak istediğim, annemin peynirini yapmış oldum :))

Tülin AKIN ATEŞAL dedi ki...

Bende kaynar su dolu bir leğenin içine kabıyla beraber koyup üzerini sararak tutturuyordum ...buda çok güzelmiş...

Unknown dedi ki...

Şimdi deniyorum 1 saatin sonunda fırının içinde mi soğutmak gerekli?yoksa fırından çıkartıp soğumasını mi beklemeliyim

eylem ceylan dedi ki...

fırının içinde tencerenin kapagı açık şekilde tutuyoruz.

Filiz Tanyel Suner dedi ki...

Ben firini fanli calistirdim 15 dak kaldi bitmesine gorunuste hala sulu duruyor bakalim dolaba koyunca sertlesecekmi ,sonucu yazacagim.

Filiz Tanyel Suner dedi ki...

Ben firini fanli olarak calistirdim,suan son 10 dak kaldi halen sulu gozukuyor yogurt insallah dolaba kaldirinca duzelir.

ozan besgul dedi ki...

merhaba sayfanız cıdden cok bilgilendirici ve acıklayıcı cok hos bır sayfanız var ama sıze bu sayfayıda onermek ısterım acmatarifi.net

Behice Dogan dedi ki...

Merhaba sutün tamamen soğumasını bekleyecek miyiz yoksa ılık mi olacak

Adsız dedi ki...

Meraba fırına vermeden yeniden mayalık yoğurt kullanmamız gerekiyo mu yoksa ilk haliyle konulabilir mi

eylem ceylan dedi ki...

fırına vermeden önce yeniden mayalık yogurt kullanmıyoruz.

Hatıce Bdv dedi ki...

Benımde basıma geldı bugun parca parca olmus sutum sımdı fırın fıkrını denıcem ınsallah tutar hıc boyle olmaz

Hatıce Bdv dedi ki...

Benımde basıma geldı bugun sızın fıkrınızı deneyecegım .hıC boyle olmazdı ınsallh tutar

Üzgün kelebek dedi ki...

Merhaba eylem hanım ben dün akşam heveslenenip yoğurt yapayım dedim ama sabah uyandığımda karşılaştığım manzara şok etti beni çıldıracam yoğurt tam tutmamış tam süt kıvamın dada değil ne yapmam lazım lütfen yardım edin

Üzgün kelebek dedi ki...

Merhaba eylem hanım ben dün akşam heveslenenip yoğurt yapayım dedim ama sabah uyandığımda karşılaştığım manzara şok etti beni çıldıracam yoğurt tam tutmamış tam süt kıvamın dada değil ne yapmam gerekiyor lütfen yardım edin

eylem ceylan dedi ki...

yukarıdaki talimatlarla emin olun kurtulacaktır.