Belki de çalıştığım için beni rahatsız etmek istemiyorlardı kim bilir..katıklı ekmek diye girdim konuya komşuluktan çıktım değil mi?Hadi çok uzatmayayım tarif gelsin.
KATIKLI(BİBERLİ)EKMEK TARİFİ:
HAMUR MALZEMELERİ:
- 4 su bardağı un
- 1 paket yaş maya veya 1 paket instant maya
- aldığı kadar ılık su
- az tuz
- az toz şeker
- çeyrek çay bardağı zeytinyağı
İÇ MALZEMESİ:
- Yarım kilo lor veya çökelek
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- tuz,pulbiber,kekik,susam,çörek otu,kimyon,kuru kekik
- 2 adet kuru soğan
YAPILIŞI:
- İç malzemesi için kuru soğanı incecik kıyıyoruz ve diğer bütün malzemelerle iyice elimizle karıştırıyoruz.
- Hamuru için yaş mayayı ılık suya koyun ve üzerine 1 çay kaşığı şeker ilave edin ve mayanın kabarmasını bekleyin.
- Maya kabardıktan sonra diğer hamur malzemeleri ile buluşturup yoğurun ve 1 saat dinlenmeye bırakın.
- Mayalanan hamurdan limon büyüklüğünde bezeler yapın ve unlu zeminde oklava yardımıyla açın.
- Üstüne iç harcından koyun ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin ve önceden 200C sısıtılmış fırına verin.
- Renk alıp kızarana kadar pişirin.
- fırından çıkınca da afiyetle yiyin.
3 yorum:
Katıklı ekmek dedikleri bu demek ki... Malzemeden anlaşıldığı gibi besleyici özelliği var. Denemek de fayda görüyorum Teşekkürler
eminim harikadır denemeliyim bunu
İşte bu nefis bayıldım ellerine sağlık lahmacun gibi sevgiler
Yorum Gönder