19 Ocak 2015 Pazartesi

SUSAMLI KITIR BİR HARİKA

 İnanın bana çocuklarınız ve siz bayılacaksınız bu atıştırmalıklara.İlla ki devamını isteyecekler sizden.Malum tatil yaklaşıyor ve minikler ve büyükler her an sizden yiyecek atıştırmalıklar isteyecek.İşte tam o zamanda hiç üşenmeyin bu kadar az malzeme ile ve bu kadar kısa zamanda bu kıtırları yapın.Malum benim kanalım 24kitchen ve en sevdiğim aşçılardan biri Rudolph.Pastanelerde yapılan tarifleri öyle güzel ve kolay anlatıyor ki kalkıp hepsini de yapasınız geliyor.
 Meğer diyorsunuz ne kolaymış.Ben gözümde büyütüp abartmışım.Hiç durmadan ve daha fazla üreteceğimiz bir şubat tatili bizi bekliyor.Malum ev hanımı annelere tatil yok.Sahi bize neden hiç tatil yok.Mesela şöyle haftada bir günü ev hanımı kadınlara tatil yapsalar ne güzel olurdu değil mi?O gün evi,çocukları,eşi..... düşünmek yok kafanı boşalt gel bir gün tatil yap deseler keşke.Mesela ben böyle birgün olsa kitabımı alır ve Antalya da çok sevdiğim bir park cafe var oraya gider hamaklara uzanır yanımda kahvem gün bitene kadar kitabımı okurum.Ve inanın bana hiçbirşey düşünmem hatta telefonumu da kapatırım.Yani dünya ile bağımı kopartırım ve günü yaşarım.  
 Ya siz ne yapardınız.Yani böyle bir tatil olsa gününüzü nasıl geçirirdiniz?Neyse efendim hayal tabii ki bu.Bize tatil de olsa herhalde yine çocukları düşünürüz.Ay ne yaptılar,ne yediler,uyudular mı,eğleniyorlar mı.....Dikkat edin bakın öyle arkadaşlarınızla topalansanız bile öz dönüp dolaşıp çocuklara geliyor.Ve bir bakmışsınız yine çocukları konuşuyorsunuz.Oysa biz olmadan da hayat devam ediyor belki de bunu kabullenemiyoruz biz.İstiyoruz ki herşeyin içinde olalım ve müdahale edebilelim.Belki de o yüzden daha rahat oldukları ve çocukları hiç sıkmadıkları için babalar daha çok seviliyor.Yani biz saçımızı süpürge ediyoruz desek de boş anlayacağınız.
 Mesela kime sorsam tabii ki bu büyümüş çocuklar oluyor babalar daha ön planda oluyor.Biz çocuklarımızın iyiliği için diyoruz ve öylece yaptıklarımıza kılıf bulmaya çalışıyoruz bence.Oysa en azından bize bağımlılıkları bittiği zaman onları rahat bıraksak da kendi iyiliklerini kendi düşünseler değil mi?Ama şimdi diyeceksiniz ki zaman kötü müdahale gerek.Buna ne desem bilemiyorum.Ve çoğu zaman bu konuda kendimle bile çelişebiliyorum.Belki de birçoğunuz benim gibidir.
Off daldım yine ben size tarif yazacaktım.

SUSAMLI KITIR ATIŞTIRMALIK TARİFİ:

MALZEMELER:

  • bir kase(orta boy çorba kasesi)pudra şekeri
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 1 adet taze portakal suyu 
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ veya margarin
  • 1 büyük kase susam


YAPILIŞI:

  1. margarini eritin.Ve ılınmaya bırakın.
  2. erimiş margarini ve diğer bütün malzemeleri derince bir kaba koyun ve karıştırın.
  3. malzemeler ne çok fazla akışkan olacak ne de koyu olacak.
  4. hamur için boza kıvamı demek doğru bir tabir olur herhalde.
  5. yağlı kağıt serili tepsiye yemek kaşığı ile alarak koy.
  6. Koyduğun hamuru kaşığın arka kısmı ile yay.Yani incecik olacak.Bu hem çıtır olmasını hemde çabuk pişmesini sağlayacak.
  7. diğer malzemeyede aynı işlemi uygula aralarına aralık koy çünkü pişerken de yayılacaklar.
  8. önceden 180C ısıtılmış fırında üstleri kızarana kadar bu da tahmini fırın pişirme şekline göre 5 ila 10 dakika arası sürüyor pişirin.
  9. bir miktar soğuduktan sonra yiyebilirsiniz.
  10. afiyet olsun.

6 yorum:

Deniz dedi ki...

Bunların çıtırlığını ve lezzetini az çok tahmin edebiliyorum. Bayılırım susama da. Deneme listemde bunun bir farklı versiyonu var. Ya onu ya bunu deneyeceğim :) Ama bu portakallı felan çok daha hoş geliyor kulağa. Ellerine sağlık.
Ayrıca ev hanımlarına tatil olabilir belki ama anneler için hiçbir şeyi aklına takmayıp tatil yapmak zordur diye düşünüyorum :) Dediğin gibi yine aklının bir köşesinde çocuk olacak :)) Zor vesselam :)

Armina dedi ki...

Susamı çok severim enfes görünüyorlar ellerine sağlık.

kalpkurabiye dedi ki...

çok değişik geldi bana..
ellerinize sağlık.
denerim bende inşallah.

seldanın mutfak defteri dedi ki...

Merhabalar,
Ellerinize emeğinize sağlık. Harika bir şey olmuş….. Susamlı tariflere bayılırım. En kısa zamanda deniycem. Afiyetler olsun size. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))

vişnap dedi ki...

Portakal suyu susamlar çıtırlıklar ee daha ne olsun bayılırım ben böyle lezzetlere ellerine emeğine sağlık canımm.

Şafak Karadeniz Kilimcigőldelioglu dedi ki...

Ben susamlı şeylere bayılıyorum, benimkiler pek sevmez ama kendim için mutlaka deneneyeceğim :)
ellerinize sağlık