1 Ağustos 2014 Cuma

ÇİKOLATA KENDİNE YAKIŞAN KEKİ BULDU

Uzun bir tatilden sonra yine buradayım.Bu sene tam 1 ay tatil yaptık.Hayatımda hiç bu kadar uzun tatil yapmamıştım. Alanya da yazlıkta hep 10 veya 15 gün kalırdık.Ama bu sefer uzattık.Kısa vadeli yaz tatlillerinin çok yorucu oldugunu farkettim.Neyse efendim yazlıkta internetimizin el verdigi sürece bilgisayarın başındaydım ve yabancı yemek sitelerine taktım.Ne muhteşem görüntüler anlatamam.Adamlar yemek fotografçılığı olayında kendilerini aşmışlar.
Bakıp bakıp iç geçirmemek elde değil.Tariflerin içerigine baktım birçok malzeme bizde bulunabilen şeylerden degil.Ama yerine bizdekilerden alternatif yapılabilir diye düşünüyorum.Aralarında deneyipte hüsrana ugradıgım tariflerde oldu elbet ama birçogu başarılıydı.
Ve dediğim gibi yapılan tariflerden çok fotoğraflar arasında kayboldum diyebilirim.Öyle iştah açıcı görüntüleri varki.Onlara baktıkça kendimi fotograf konusunda çok ama çok geliştirmem gerektigini farkettim.Malum yemek ilk önce göze sonra mideye hitap etmeli değil mi?
Ve başladım evi didik didik edip kendime materyal bulmaya.Değişik örtüler,sepetler,kağıtlar.....Bulduğum şeyler beni biraz olsun  tatmin etti sayılır.Sadece materyal yetmiyor tabii ki bunun ışığı var,odağı var,makinenin ayarları var,enstantesi var,diyaframı var.....var da var.
biyerden başlamak lazım değil mi?Daha önceki çektiğim yemek fotoğraflarına baktım idare eder cinsten ama daha iyi olması için uğraşacağım.Bunun içinde bol bol fotoğraf çekmem lazım.Tabii ki bizim bebelerden fırsat kalırsa.Ay ne çok konuştum.İşin özü şu efendim yemek fotoğrafçılığı ayrı bir dal anlayacağınız.Baya araştırmak gerektiğine inanıyorum.İmkanım olsada kursa gidebilsem ama bebelerin büyümesi lazım.
 Fudge keke gelince yabancı yemek sitelerinde rastlayıpta denemek için fırsat kolladığım bir nevi bizim brownimize benzeyen ama daha ıslak şekerleme tarzı bir kek.yumuşak dokusu ile çok güzel oldu denemenizi tavsiye ederim.İşte tarif:
ÇİKOLATALI FUDGE(BROWNİ)KEK TARİFİ:

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardagı un
  • 150 gr.margarin
  • 2 paket(80+80=160 gr.)biri sütlü biri bitter çikolata
  • 3 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı kakao tozu
  • 1 çimdik tuz
Margarin ve çikolataları benmari usulü eritiyoruz.Eriyen malzemelerimizi derince bir kaba alıyoruz.Üstüne şekeri ekleyip bir güzel çırpıyoruz.Sonra içine yumurtaları bir bir kırıp yediriyoruz.En son olarak un,kakao ve tuzu ekleyin ve tahta kaşıkla karıştırın.24 cm lik bir kabı yağlayın ve karışımı içine boşaltın.Önceden ısıtılmış 180C fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin ama içini arada kontrol edin ki çok aşırı pişip kek kıvamına gelmesin.Hepsi bu kadar afiyet olsun. 

6 yorum:

sihirlirloklava dedi ki...

Fotoğraf gerçekten önemli bir konu.Ben de kursuna gidip profesyonelce yapabilmek isterdim.Senin aksesuarlar ve fotolar çok güzel Eylemcim.Bu arada ellerine sağlık :)

Nurşen Aksoy dedi ki...

Ellerinize sağlık,nefis olmuş...

Adsız dedi ki...

Un miktarı ne kadar olacak acaba?

Birhan dedi ki...

un miktarı ne kadar olacak acaba

Adsız dedi ki...

İyi geceler, görünüm çok güzel eminim lezzetlidirde..Ama un miktarı belirtilmemiş..Sevgiler...

Unknown dedi ki...

çok afedersiniz unu atlamışım yaklaşık 1,5 su bardagı kadar un olacak