25 Şubat 2014 Salı

KEÇİ BOYNUZU UNLU KURABİYE

Saglıklı ve tadı çok güzel olan bir kurabiye.Keçi boynuzu pekmezinin faydalarını bilmeyen yoktur herhalde.Ben bizim oglanlara her sabah eger unutmazsam birer tatlı kaşıgı muhakkak keçi boynuzu pekmezi içiriyorum.Özellikle kış boyunca içilen pekmezden iyi sonuçlar aldıgımı da söylemek isterim.Özellikle Efe bu sene çok şükür hiç hasta olmadı.Bunun sebebinin keçi boynuzu pekmezden kaynaklandıgını düşünüyorum.Ayrıca enerji veriyor.Keçi boynuzu özütünüde komşum bana bu kurabiyeleri getirdiginde keşfettim.Resimdeki kurabiyeler onun getirdigi kurabiyeler.Onlar satışını yapıyorlar.Ama daha sonra bende özütünü alıp kendim evde denedim.Tabii ki satışını yapan komşumdan aldım tarifini.Ayrıca sariyumurta adlı sitede de güzel bir tarif oldugunu farkettim.isterseniz onada bir bakabilirsiniz.Gayet iyi sonuçlar aldım.

Fotografta görülen markayı ben aktarımdan aldım.Sizde aktarlardan bulabilirsiniz.Tarife gelince:
KEÇİ BOYNUZU UNLU KURABİYE TARİFİ:
KEÇİ BOYNUZU KURABİYESİ NASIL YAPILIR?
  • 150 gr.margarin
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşıgı kabartma tozu
  • 1 çay bardagı pudra şekeri
  • 1 çay bardagı keçi boynuzu özü
  • 1 çay bardagı nişasta
  • aldıgı kadar un
Bütün malzemeler derince bir kapta karıştırılır.Ve istenilen kurabiye şekli verilir.Önceden 180C ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.Arada kontrol etmekte fayda var çünkü çok kızarıpta sert olmasın.
Afiyet olsun.

3 yorum:

öce dedi ki...

hiç demediğim bir tarif. keçiboynuzu ununu bulursam denemek isterim. sağlıklı bir lezzet. komşunuzun da sizin de ellerinize sağlık. sevgiler...

Tiny Mini Design dedi ki...

Merhabalar,
Yemek blogları için çok cici bir şablon çekilişim var beklerim ;)
Amigurumi Aşkına Şablon Çekilişi

Necla Şölen dedi ki...

Merhaba,
Ellerinize sağlık çok güzel gözüküyor. Blogunuzu takibe aldım bana da beklerim. Sevgilerle...
www.neclasolen.com