29 Eylül 2011 Perşembe

KALAMAR TAVA ve TARATOR SOS

Balık ile aram hiç iyi olmamasına ragmen kalamar benim en sevdigim balık çeşididir.Fırsat buldukça buzlukta varsa sık sık yapmak için gayret gösteririm.Ama tabii ki dondurulmuş yani hazır kalamar kullanıyorum.Digeri yani yeni tutulmuş bir kalamar nasıl yapılır hiç bilmem.Yeni benim ki biraz tembel işi anlayacagınız.Ama olsun tadı nefis oluyor ya önemli olan o.Tabii ki kalamarı yalnız başına bırakmak olmaz yanına tarator sos eşlik etmeli bence.Benim anneannem balık hiç yemez bir yılbaşı günü hiç balık oldugunu söylemeden kalamarı yaptım önüne koydum.Tabaktakilerin hepsini bitirdi daha yok mu dedi.Sonra ne oldugunu söyledigimde inanamadı.Gerçekten balık olduguna inanmak zor degil mi?
KALAMAR TAVA TARİFİ:
  • Dondurulmuş kalamar
  • un
Dondurulmuş kalamarı aldıktan sonra buzları çözülmesi için 2 saat öncesinden dışarıda bekletiyoruz.Sonra az şeker,limon suyu ve karbonatla ovuyoruz.Daha sonra suyunu süzüyoruz.Kalamarın her taraflarını una buluyoruz.Fazla unlarını almak için silkeliyoruz ve bol kızgın yagda(ben fritözde kızartıyorum)10 dakika kadar (fazla olmasın çünkü sertleşiyor)kızartıyoruz.Fazla yagını çekmesi için peçete serili tabaga alıyoruz.Ve kalamarımız hazır.Pişme aşamasında tuız eklemeyin çünkü sertleşiyor.
TARATOR SOS TARİFİ:
  • 4 yemek kaşıgı yogurt(ben süzme kullanıyorum diger yogurt sulanıyor çünkü)
  • 2 yemek kaşıgı mayonez
  • 2 diş sarımsak
  • ceviz
  • tuz
Sarımsakları soyup dövüyoruz.Cevizleri de ince ince kıyıyoruz.Ve bütün malzemeleri derince bir kaba alıp karıştırıyoruz.Ve kalamar tava ile servise sunuyoruz.
Afiyet olsun.

30 yorum:

neslinameblog.blogspot.com dedi ki...

Pek damak zevkime uygun olmasada tad olarak güzele benziyor hic denemedim denemeyede cesaret edemem sanirim :) ellerinize saglik

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

eylemcim sevmeyenimiz yok ki
afiyet olsun...
:)

Banu dedi ki...

Nefis görünüyor canım ellerine sağlık... sevgilerimle...

Rozerin'in Annesi dedi ki...

off bayildim harika gorunuyor...ellerine saglik..sevgiler..

Unknown dedi ki...

En sevdiğim ikililerden ellerine sağlık canım sevgiler...

lezzet sefasi dedi ki...

Kalamari severiz, ama talator sos hic kalamar yanina yapmadim. Galiba oglanalr sade seviyor diye yapmiyorum.
Ellerien saglik Eylem cim. Dondurulmus tembel isi olarak bakma pratik diye dusunn :)
Bana kalsa bende donmus kalamar tercih ederim, ama oglum kendi alip kendi ayikliyor ;)
Seviyouz mutfagi bzi ailece

Unknown dedi ki...

Ben balığı seviyorum her türlüsünü :)
Fakat kalamar yemek henüz kısmet olmadı..
Balık sevmeyen sen bile seviyosan çok leziz birşey olmalı :)
Ellerine sağlık canım..
Afiyet şifa olsun..
Sevgilerimle..

muhabbetsofrasi dedi ki...

her ne kadar yiyemesem de güzel gözüküyor :)

eline sağlık

pembe kekik dedi ki...

Çok severim çok.Ellerine sağlık.

Limon çiçekleri dedi ki...

Nasıl severiz bir bilsen:)

marifet ellerimizde dedi ki...

of of nefısss denız kadınına denız menusu...super:)))))))

Unknown dedi ki...

Eylem hanim kalamara bayilirim. Ozellikle Bozcaada'da kalamari yemelisiniz... Ellerinize saglik.

Sevgiler

LeylaK dedi ki...

ben hiç kalamar yemedim. ama sen balık yemeyip onu yiyosan kesn güzel birşeydir Eylem :) denemek lazım.

Kahve Dükkanı'ndan sevgiler...

Grace Happy dedi ki...

en bayıldıgım sey bıde yanında karıdes olsa ıdı:)


Blogumuzdakı cekılıse beklerız:)

http://waysofgrace.blogspot.com/2011/09/gracein-sizleri-havalara-ucuracak.html

kalpkurabiye dedi ki...

bir gün yapacağım ama ne gün bende bilmiyorum dediğim tariflerden kalamar ve tarator sos:)
ellerinize sağlık:)
görüntüler iç açıyor:))

Unknown dedi ki...

Harikadır kalamar :) Oğlum ve ben bayılırız. Eğer tazesini yapmak istersen Eylem'ciğim, kalamarı halka halka doğrayıp 1 şişe maden suyu, 1'er tatlı kaşığı şeker ve tuzda birkaç saat bekletiyorsun. Sonra una bulayıp kızartıyorsun. Emin ol dondurulmuşuyla arasında çok fark var. Nefis oluyor.

Erguvan Vakti dedi ki...

Hiç dayanamam ,ellerine sağlık canım benim,sevgiler:)

HADİYE dedi ki...

Merhaba,

Görüntü nefis. Bende kalamar tavayı çok severim. Taratorunuzla birlikte denemek lazım.Ellerinize sağlık.

Sevgiler*

Sevil Şahin dedi ki...

Eylemcim bende bu tembel işten çok yaparım. Çokda lezzetli olur
Ellerine sağlık afiyet bal olsun
Sevgiler

LEZZETİKRAM dedi ki...

rokayla beraber bayılırım bayılırım canım ellerine sağlık :)

Unknown dedi ki...

Beni bitiren lezzetlerden biri..
Doyamam yemeye..
Ellerine sağlık canım

keskinli dedi ki...

hic yapmadim eylemcim sanirim bir denemek lazim ellerine saglik sevgiler ...

sarımutfak-hande dedi ki...

offf süper
canım çekti bak şimdi:))

zeymurancafe dedi ki...

bende pek sevmıyorum balık bu nedenle yapmıyorumda ama sevenler için emınım kalamarda harıkadır ellerıne sağlık

YeMeK vAkTi dedi ki...

Tarator sosa ekmek içi ve sirkede koyarım ben.Ellerine sağlık eylemcim kalamr deyince akan sular durur bende:)

Adsız dedi ki...

eylem hanım verdiğiniz tarifte sostan dolayı kalamarlar sos tabakasıyla kaplanıp köpürdü 1 kg kalamar boşa gitti bilginize yinede tesekkürler

Adsız dedi ki...

Onu kalanların yanında bandirmalik sos olarak kullanicaksin yapım aşamasına eklediysen çok değişik seyler olması olası

Adsız dedi ki...

15 ağustos'ta yazan bir arkadas sos yuzunden kalamarin kopurdugunu bosuna gittigni soylemis. Zaten kopurmemesi anormal olurdu. Eylem hanimin tarifinde bir sıkıntı yok. Sadece pisme suresini cok uzun tutmuş. Kizdirildiktan sonra alti orta hararete getirilen ateste en fazla 3 dakikadir ideali. Ya da uzerinin altin sarisi kadar kizarmasi. Kopurdu diye, tarife gore yapanlarin aklında bulunsun, kopurmesi normal. Bosu bosuna ziyan etmişsiniz. Aslinda en iyisi bir gece o kopurmus sosunda beklemesi olurdu. Ertesi gun direk una bulayip kizartacaktiniz. Bazilari yikiyor ama ben tavsiye etmiyorum. O citirligi veren kopuren sos zaten.

Adsız dedi ki...

Bugün tarifinizi deneyeceğim.. Ellerinize saglik super görünüyor..

Adsız dedi ki...

merhaba gecen hafta ekmekli taratoru yaptım şuanda tarifinizdeki uygulamayı gerçekleştirdim hakikaten süper oldu ama yanında kalamar değil çok sevdiğim midye tavam var tavsiye ederim :)