4 Haziran 2010 Cuma

ETLİ NOHUT YEMEGİ

Bu sıcak yaz günlerinde bakliyat yemegi de nereden çıktı diyeceksiniz ama bakliyat besleyicilik açısından bence muhteşem bir besin.O yüzden bizim evde haftada bir kez muhakkak bakliyat yemekleri pişer.Bizimkiler mırın kırın etsede faydası yok yenecek.Yanına da bir pilav güzel eşlik eder degil mi?İşte tarif:

ETLİ NOHUT YEMEGİ MALZEMELERİ:
Yarım kilo kadar nohut(2 su bardagı da yeterli geliyor 3 kişilik bir aileye)
250 gr. kuşbaşı et
2 adet kuru sogan
sıvıyag
2-3 adet sivri yeşil biber
1 yemek kaşıgı biber salçası
2 adet domates
Tuz,karabiber,kırmızı toz biber
kaynar su
Nohudu Akşamdan içine bol su koyarak ıslatın(ıslama suyuna tuz,şeker ve kimyon dökerseniz gazını alıyor)Ertesi gün nohutları süzdürüp yıkayın.Düdüklü tencereye yagı alıp üstüne etleri koyun ve etler suyunu salıp çekinceye kadar pişirin.Etlerin üzerine soganı ve sivri biberi yemeklik dograyıp koyun.Ve soganların rengi degişene kadar kavurun.Kavrulan soganların üstüne salçasını ve kabukları soyulup küp dogranmış domatesi ekleyin ve 5 dakika kadar bütün malzemeleri kavurun.Sonra üstüne nohutları ekleyin ve bir süre daha kavurmaya devam edin.En son olarak baharatlarını da ekleyin ve üstünü geçecek kadar sıcak su ekleyip düdüklü tencerenin agzını kapatın.Yaklaşık kaynama süresi de dahil 20-30 dakika pişirin.(benim düdüklüm geç pişiriyor eger sizin düdüklü tencereniz iyiyse süre azalabilir.)Pilav ve kuru sogan eşliginde servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.  

15 yorum:

*kelebekana*-* dedi ki...

görüntü muhteşem ..çok canım çekti ..akşama bende yapıcam ..pilavında tane tane olmuş ..

çeşnici Handan dedi ki...

Pilav nohut harika bir ikili. Ellerine sağlık çok güzel görünüyor.

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Eylemcim eline sağlık.Bende bakliyat konusunda aynı fikirdeyim mutlaka haftada bir kez yenmeli bencede.Sevgiler...

NiLaY dedi ki...

baklagillerden en sevdiğimdir :) ve bu harika görünüyor, ellerine sağlık..

Sevtap dedi ki...

ohoh ellerine sağlık cnım özellikle pilav süper duruyo tane tane

Unknown dedi ki...

hiç demem afiyetle yerim çok da severim ellerine sağlık canım çekti vallahi

Fuat Gencal dedi ki...

Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor. Ellerinize sağlık.

Saygılar.

ARZU - ENGÜZELTATLAR dedi ki...

Eylem ellerine sağlık arkadaşım. Hayırlı cumalar...

Birsel ve İrem dedi ki...

Çok sevdiğim bir yemek, ellerine sağlık. Kızım da çok sevdiği için kışın sık sık yaparım.Görüntüsü insanın canını çektiriyor, yanında turşuyla süper olur. Afiyet olsun. Sevgiler.

MAVİ TUTKU dedi ki...

Canım çekti desemm..gayet güzel görünüyor..

mandalincikmazi dedi ki...

Hımmm
nefis görünüyor canım ellerine sağlık baklıyatlar oldukca faydalı dediğin gibi haftada en az bir kere tüketmeli hele böylesini hımmmmmm
bayıldıum valla sadede yapmışsın oh yemede yanında yat...
Hayırlı cumalar canım.......

yeşim dedi ki...

çok güzel görünüyor.ellerinize sağık..iyi hafta sonları....sevgiler..

Işıl dedi ki...

ilgine tesekkurler

Doyumluk.... dedi ki...

Öyle güzel fotoğraflamışsınki elimi uzatsam alırım sanki....harika olmuş arkadaşım.eline sağlık...

DeNiZ.KaYRa dedi ki...

off o kadar iştah açıcı ki anlatamam çok sverim ayrıca ellerine sağlık...