KIYMALI YAGLAMA(ŞEBİT)Hamur malzemeleri:
- Bir paket kuru maya
- tuz,tozşeker
- Ilık su
- 3 su bardagı un
- 300 gr. kıyma
- sıvıyag
- 1 adet kuru sogan
- 1 yemek kaışı biber salçası
- 1 yemek kaşıgı domates salçası
- 2 adet yeşil biber
- 1-2 adet domates
- maydanoz
- tuz,pulbiber,karabiber
- yarım çay bardagı su(eger domatesler sulu ise suya gerek yok)
İçi için soganları ufak dograyıp sıvıyagda pembeleştirin.Sonra kıymayı ekleyip kıyma suyunu salıp tekrar çekinceye kadar pişirin.İçine ince kıyılmış biberleri,kabugu soyulup rendelenmiş domatesi ve salçaları ekleyerek 5 dakika pişirmeye bırakın.Baharatlarını,maydanozunu ve suyunu ekleyerek biraz daha pişirmeye bırakın.
Dinlendirdiginiz hamurdan ceviz büyüklügünde parçalar koparın ve merdane ile unlu zeminde ince bir şekilde açın.Teflon tavada alt üst ederk pişirin.Pişen hamurların üstüne kıymalı harçtan sürün ve bu işleme hamur ve harç bitene kadar devam edin.Sonrada dilediginiz gibi dilimleyin ve sarmısaklı yogurla servis edin.Sarmısaklı yogurda batırarak yemesi çok zevkli oluyor.
Afiyet olsun.
22 yorum:
Eylem tadına bakmaya geliyorum,haberin olsun.Ellerine sağlık nefis görünüyor.
senbanaa maılını sıfrenı ne renk ıstedıgını yaz yapayım ok
eylemciğim süpersin diyorum başka da birşey demiyorum yani:)nefis görünüyor nefis.
ellerine sağlık canım
öpüyorum
Eylem'cim harika ya sanki yaş pasta gibi hele eşimin bayıla bayıla yiyeceği bir lezzetmiş :)
Ellerine sağlık canım
ay ay ay nasıl güzel birşey bu böylee..fırsat bulduğum ilik anda denemek isterim .eline sağlık, afiyet olsun eylemcim.
brioche pişirmek için makine şart değil canım ,biraz sabırla elde de yapabilirsin.ama ille de makine isterim dersen fikrimi beyan edeyim;ilk zamanlar büyük aşk yaşıyorsun makinenle ama bir süre sonra köşedeki fırının önünden geçerken vitrine yapışıyor biraz daha sonra yavaştan yavaştan fırına giriyor ekmek makinesini unutuveriyorsun:))çok selam.
Eylemciğim ellerine sağlık çok lezzetli görünüyor.Hamurişlerine hiç hayır diyemiyoruz.Deneyeceğim paylaşımın için teşekkürler sevgıler ...
harıka görünüyor canım sevgiler..
eylem blogundaki kabak çorbası normal kabakmı bal kabağımı
Yöresel yemekler çok ilgimi çekiyor.Eline sağlık canım.
Sevgiler...
çok güzel görünüyor.hamurlu,kıymalı tariflere bayılırım.ilk fırsatta denicem
serpil kabak çorbasını sormuşsun bildigimiz yemkelik kabakdan yapılıyor
Canım gerçekten harikasın...
Şebit yağlama gerçekten nefis bir lezzet :))
bu ne güzel bir görüntü kim yedi o parçayı imrendim
Mmm nefis görünüyor gercekten. Ellerine sağlık
bu yaglamayi esimin tarafi cok SIK yapar - malum Kayerililer ;) cok lezzetli oluyor - severim
eylemcim,ne harıka yemekler yapmışsın işte memleketım her yönü farklı lezzet farklı tat ıyıkı bloggercu olmuşum ve burdakı arkadaşlarımdan farklı farklı lezzetleri öğrenme şansına sahıp oldum,ellerın dert görmesın,harıkasın..
sevgiler bundan sonra senı hep takıp edeceğim inşllh,
banada beklerım..
öptm....
bunu bir kere bir kayseri lokantasında yemiştim. mükemmel birşey. yedikçe yiyesin gelen cinsten :)
enfes birşeye benziyor.ellerine sğlık en kısa zamanda denemeliyim.sevgiler.
Selamlar...
Yaglamayi önceden hic bilmezdim, türkiyedeyken bir arkadasin esi bizim icin hazirladi, inan bayildim :)))
henüz kendim daha yapmadim ama nasipse yaparim...
ellerine saglik
bizbbunu lavaş ekmeğiylede yapabiliriz değilmi?
o şekilde yaptığımız zaman lavaş ekmeklerini arasına malzemeleri dizip hepsini katlı halde fırında biraz ısıtmalımıyız sizce nasıl önerirsiniz?
merhaba gülşah.benim yaptıgım ekmekte bir nevi lavaş ekmegi zaten.yani senin satın aldıgın lavaşları ilk önce teker teker yagsız teflon tavada ısıtıp aralarına harcı öyle sürersen daha iyi olur bence.ama birşeyi de belirteyim dışardan aldıgımız lavaş ekmekleri yapı itibariylr evde yapılanlardan daha sert yani gevrek oluyor.ben bir kere evde lavaş ekmegi ile beyti yapmaya kalktım da az kalsın lavaşı tam çignemedigimden dolayı boguluyordum.o yüzden dikkat et.ama harç galiba yumuşatır lavaşı.evde yapılan daha yumuşak oluyor.ama yinede deneyebilirsin.sevgiler.
teşekkürler....
Yorum Gönder